Grillning i Baggböle och kanske så är sommaren här...

Idag har vi varit på grymma utflykten till Baggböle och grillstugan nere vid älven. Cissi och Andreas hänkade och pappa var grillchef. Cissi var fruktchef och hade med sig hur mycket gott som helst.
Som ni kan se på bilderna har vi ju inte haft någon sommar än och vi är alla ganska bleka. Men idag så var det varmt och härligt. Om vi har tur så kankse den är kvar imorgon? Vi får se, för mina väderorakel på Älvans väg säger att sommaren kommer på torsdag.
Och jag fick bada i älven, dom andra var fegisar och vågade inte bada i sina naturkostymer. Det gjorde jag för jag är hur modig som helst och jag kan säga att det var hur härligt och roligt som helst. Lite kallt att simma bröstsim. Tur att man kan värma upp sig med lite korvätning.

   


  

Wheels

Igår så var det många bilar i stan. Jag och mamma gick ner till Rådhusparken och kollade in cruisingen. Man kan lugnt säga att dom med bilarna hade fullt upp med att köra bil och vinka till folket, vara malliga, tuta, få sina bilar att hoppa,  spela musik osv. Det fanns många fina bilar, fast bäst utsikt hade jag nog när jag kom från våran balkongen.

   



Gammlia

I fredags så var det utflykt till Gammlia och kolla in alla djuren. Dom var väldigt fina och en del var väldigt stora en del försökte gömma sig. Vi hittade aldrig igen geten Enok (som enligt ryktet är den trevligaste av alla på Gammlia), så vi måste gå dit någon fler gång. Vi avslutade besöket med att hänga i hängmattan och äta lite glass

   
  


Veckans stora fråga

När blir det sommar?
När ska jag få använda mina nya badbrallor och mina flippflopps?



 

Besök hela dagen

Igår kom det massor med folk på besök.
Först kom mina kära kusiner på besök. Vi lekte lite med alltmöjligt och hade väldans trevligt. För er som inte lärt er vem som är vem så är det Alvin som har grå tröja och Vilgot den svarta.
På kvällen kom Ville på besök med sina föräldrar och Christer och Karin kom hela vägen från Oslo.
Det var en förträffligt trevlig dag och kväll.

   



   

Sporty Spice och moster Lisa

I söndags morse tog jag på mig lite träningskläder och ryade runt hemma bäst jag kunde eftersom regnet vräkte ner. Man kan ha väldigt roligt med kartong Axas fullkornskuddar. Vädret blev dock bättre och då passade jag på att hänga med moster Lisa som skulle åka tillbka till Göteborg. Visst är hon duktigt på att göra likadana miner som mig?

  
  




Midsommardagen

Efter all mat var lördagen en dag fylld av aktvitet. Jag gick bort till USM och gymmade lite och hälsade på Cissi. Sedan drog jag med mig mamma och pappa till lekparken. Mina nya favoritsyssla där är att gunga. Dom hade den bästa stora gungan så man tillochmed fick plats med en mamma däri. Vi avslutade kvällen med sushi hos Andreas och Cissi. En väldigt bra dag med andra ord.

   
  


  

Midsommar i Sand

Midsommarafton är en festlighet som jag upplever för andra gången i mitt liv. Även detta år hade min mamma sytt mig en ny klänning och vi fick åka till Sand. Vädret var så där till att börja med och då var det bara att dra på sig galonisarna och gummistövlarna. Det åts och lektes i massor. De vågade badade i badtunnan och såklart var det dans och sång. Till slut tittade solen fram och det åts jordgubbar och glass och vattenmelon. Det fanns lite glass kvar på tallriken och det var viktigt att den inte gick till spillo. Men vet ju aldrig när det serveras glass nästa gång.

   
        



   


   
   
   

Trevligt med besök

Igår så skem solen och efter min middagslur så fick jag hänga med mamma i solstolen på vårt hemliga solställe utanför köksfönstret. Mumsade lite jordgubbar och vaknade till liv. På kvällen kom Anna och Mike på besök.  Dom busade och lekte med mig hur mycket som helst.  Snart ska jag få träffa dom igen, typ om en månad men det blir i Chamonix. Festligt ska det bli med bröllop och sånt.

   


En härlig kväll på balkongen

Vi har en härlig balkong där solen skiner på kvällen. Idag var mamma jättteschysst med mig och tog ut badbaljan dit. Hon sa att det var på tiden att jag fick bada ute. Hon menar att om den sommaren ska hålla på och strula med vädret lär det dröja tills nästa sommar innan jag får bada ute. Vilken tur att vi har Hawaiivärme på balkongen då. För varmt säger pappa, härligt säger mamma. Roligt säger jag, för man kan även plaska ute.

   
   



Nu har jag börjat bli mäkta bra på att gå.  Så nu satsat jag på att bli en bra klättrare. Man kan säga att jag är chef i solstolen.

    





Då ser jag framemot en ny härlig dag imorgon.
Over and out / Estrid

Gubben från jorden

Idag bjöd Sofia på jordgubbar, mumsigt värre ska ni veta. Kanske lika god som sanden. Ska fundera på det en stund.

  


Mormor fyller år och grillparty på Pilgatan

I lördags så fyllde min mormor år. 59 år. Det är väldigt, väldigt många år. Eftersom hon bor i Gräsmyr tog vi en tur till mina kusiner först och lekte lite. Vi laddade lite med boll inför Sveriges fotbollsmatch på kvällen.  Sedan var det dags för tårtätning, hundbus och mormorsmys. JAg är ordentligt förkyld och snoret rinner, det innebär att mitt lilla, lilla tålamod som jag har, nog har runnit ur mig. Så när Asta inte ville busa som mig blev jag jättearg.

  



  
   

Kvällen avslutades med grillparty  och fotboll hos Johan. Matchen vet ni hur den gick... Grillningen och leken på pilgatan var betydligt bättre och som ni kan se är min pappa grym vid grillen.

   

Ingo på besök och mamma är tråkig

Hej!
I fredags så var min mamma den tråkigaste. Hon bara sydde och sydde och sydde och jag hjälpte till så gott jag kunde. Till slut så blev jag så less så jag bara gav upp. Men jag hade tur för Ingo kom förbi en timme och lekte med mig och vi hade fest i mitt bollhav.



  


Vilket väder sa Pär Fläder...

+9C och regn, är inte så roligt. Inte om man som jag tycker att det roligaste som finns just nu är att åka rutschkana. Men idag hade jag minsann tur, för Julia och hennes mamma kom på besök. Julia var laddad för Sverige -Greklandmatchen och ändå mer laddad blev vi genom bollträning och medaljprovning. Jag hoppas att vi kan träffas snart igen och då kan jag kanske få visa upp mina nya plyschhängselbyxor i Sveriges färger.



   

Morgonmys med pappa

När det är helg så har pappa tid att ligga kvar och mysa med mig. Det är lyxigt.






Min första sleepover

Nu har jag varit ute på äventyr. Kanske mina föräldrars största äventyr sedan jag föddes. Jag har fått sova över hos Ingo och Sigge. Mina föräldrar skulle på Andreas och Cissis bröllop.  Eftersom dom tog med sig kameran så har jag inte så många bilder att visa.  Får visa lite bilder från bröllopet istället. Hos Ingo och Sigge så lekte vi massor och på kvällen var det bad i deras stora badkar. Enligt Ingo och Sigges föräldrar så skötte jag mig storartat, somnade utan knussel och sådär. Jag lovar att jag sov bättre än mamma och pappa, men även om det var roligt ute i Sand så var det roligt när mamma och pappa kom och hämtade mig. Dagen efter var det brunch för alla bröllopsgäster och även barnen, det var mycket trevligt med mycket god frukt.





   


Händelsernas dag

I onsdags hände det grejjor! Först så var det promenis bort till Bölesholmarna och fira att Rasmus fyllde fyra år. Massor med barn, båttävling, årets första bad och korv. Kan det bli bättre? Förmodligen lite. Man kunde ha fått bada helst och hållet och längre. Men mamma sa att jag kunde bli sjuk och hade inte något ombyte med till mig. Vad är det för mamma jag har? Hon har ju ingen koll... om man har en skötväska så ska väl den innehålla extrakläder? Det har de andra mammorna, men inte min.  Men jag ska väl inte klaga så värst mycket, jag hade faktsikt väldigt, väldigt roligt.

   
   


Efter kalaset var det nya roligheter. Vi skulle träffa föräldragruppen i lekparken i Hagaparken. Inte så många kom, men det räckte. Jag hängde med Julia och Adrian. Vi fikade lite, lekte i sandlådan och åkte rutschkana.

  


Efter ett möte på Prolympia så avslutade vi dagen med att gå invigningen av Tapas uteservering. Väldigt god mat, fina blommor, trevlig personal och krypvänlig trottoar. Jag passade på att provsitta nyhetschefen på VK:s cykel. Kanske har jag växt i den nästa sommar?

   
 

Utkastad

I tisdags så fick jag och mamma inte vara hemma... Mäklaren visade våran lägenhet för ev. köpare. Kankse någon av er som läser min blogg som vill köpa den. Kolla in den på: http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/182387
Vad gjorde vi då? Tur att det var fint väder. Vi hängde i parken, lånade mammas mobil och ringde till mormor. Jag har sett hur pappa gör när han pratar i telefon, han går omkring så det gjorde jag oxå typ 20 varv runt vagnen. Sedan dök pappa upp och  bjöd på middag på Max. Hamburgare är mumsigt.



   
  

RSS 2.0