Jag och Barba Stark

Ni kanske undrar vad man gör en kväll på rådhusesplanaden när mamma och pappa håller på och fixar i lägenheten? Jo, då leker jag med min bästa kompis Barba Stark. Vi pratar lite, myser lite. Dvs sånt som vi är bra på.

   

image227

Babysim del 1

Hej!
Nu har jag äntligen varit på babysim. Nu förstår jag varför min mamma har varit laddad. Det var hur härligt som helst. 34C varmt i vattnet  och en massa andra roliga bäbisar. Idag har vi tränat på att simma både ryggsim och magsim. Magsim var det roligaste. (Min mamma hälsar att alla bilder blev inte jättebra eftersom kameralinsen immade igen i värmen). Nu längtar jag till nästa tisdag, då ska jag lära pappa att simma.

   

image221

Nu är jag laddad!

Imorgon gäller det och smäller det! Då ska jag på babysim. Jag har provat mina nya badbrallor och dom är rätt så coola. Det kommer framtida reportage om mitt plaskande.

image215

Stugsista

Hej!
Nu har jag varit på stugsista hos Ville. Men mina föräldrar hade inte laddat batteriet till kameran så därför är det bara några bilder från den här kvällen. Det var en mysig kväll, men många barn, båtar och marshaller.

 
image212

Föräldragruppsträff

Hej!
Idag har jag fått träffa många kompisar! Jag och min mamma har varit på förldragruppsträff på Ridvägen. Jag har mest lekt med Nora och Axel. Axel hade schyssta fickor på sina byxor, så dom lekte jag med tag. Det var en massa snack om smakportioner och mat. Det bryr jag mig inget om om för tillfället. Jag leker helst.

    

Leka naken

Bland det roligaste jag vet är att leka mitt babygym som jag fått låna av min storkusin: Alfred. Igår så fick jag dessutom leka där helt naken. Det är kanske det bästa jag gjort hittills. När något är väldigt rolgt så leker  man ju allt vad kan och då blir man trött. Detta innebar att somnade när jag och pappa skulle mysa soffan...

   

image202

image203

image205

Den vilda jakten på kantareller

Hej!
Än en gång har min mamma och Sofia släpat ut mig i skogen för att plocka kantareller. Den här gången åkte vi till Grössjön.  Dom är dock inte så bra på att hitta den där gula svampen, så den här gången tog de med sig min moster Lisa. Det visade sig att inte heller hon hittar någon svamp. Blåbär fanns det dock gott om och det skrapades ihop lite till en paj. Jag hängde mest i bärselen. Men fick även jag prova på riktigt friluftsliv och det tog på krafterna. Så då fyllde min mamma upp mig med lite ny energi och sen skrattade jag vidare.

    

image196

Miss Chili

Kolla in min supecoola pyjamas som jag fått av min moster Lisa!

  
image188

image216

Balkongen och kusinbesök

Den här veckan har börjat bra.Jag lekte i gymet tills jag somnade sen så fick jag leka på balkongen och mysa i en solstol . Min mamma fikade med Sofia och jag jollrade och flinade upp mig bäst jag orkade.

   

Sen kom mina kusiner på besök och då fick Alvin leka i gymet med mig. Han tyckte inte att det var lika roligt som jag gör, men jag försökte visa hur man gör. Hursomhaver så tror jag att han tyckte att det var ganska mysigt. Vilgot han sov mest hela tiden och fastnade inte på någon bild.

   


Det enda laget

Hej!
Min pappa har gråtit två gånger i år. Den första gången var den var den 14:e april i år. Det var när Modo tog SM-guld. Och som min pappa har väntat. Han var omåttligt nöjd över att jag skulle födas samma år som Modo tog SM-guld.
Nästa gång var den 8:e maj och det var när jag föddes.
Så ni förstår kanske varför jag har en Modopyjamas?

image178

(Den har jag fått av PG som hejjar på SAIK).

Lördagkväll med lek och bus

I lördags så kom Johan och hans pappa på besök. Johan är en hyvens kille som lekte med mig i gymet. Dom som var lite större än mig fick senare både hemlagad pizza och glass. Jag fick busa med pappa som är riktigt håröm. Jag testade även smaken på hans hår och jag säger bara  - "to much products!"

     

image177

Frukost

Det är något som mina föräldrar envisas med att äta. Ibland får jag vara med. Men det bjuds inte så mycket, så jag brukar käka på mina fingrar istället.

image171


Toto

Nu har jag varit på min först konsert med ett gammband som heter Toto. Min pappa verkar tycka att dom är bra, för han har 9 CD:s av dom. Ni vet att jag brukar kolla instruktionsvideos på datorn med en trummis som heter Jeff... han spelade tydligen i det bandet innan han dog. Så nu fick jag uppleva dom på rikigt. Om ni tycker att jag ser allvarlig ut på bilden så kan ni själv försöka flina upp er med ett par gigantiska hörselkåpor som trycker ihop kinderna så att man ser ut som kåldocka... Ni kanske undrar hur konserten var? Ganska långtråkig, jag somnade efter tredje låten. Men mamma och pappa verkade nöjda.

image169

image170


Klabböle energicentrum

Ännu ett äventyr till ett ställe som jag redan har varit på. Fast förra gången åkte jag båt hit med Ingo och hans gammfolk. denna gången blev det bilfärd och nya kompanjoner. Emma och Ville och deras pappor. Ni vet dom där tuffa barnaen som gärna testar hur mycket man slå sig innan man börja lipa.  Ville han fikade lite på nappen och filosoferade på en egen liten planet. Emma fikade ballerinakex och visade gärna hur goda dom var. Jag låg på filten och kollade in lövena. Dom är väldigt fina. Sedan för att visa mamma att jag också kan vara tuff, så spydde jag först ner henne och sedan visade jag henne att man måste vara noga när man sätter på blöjan. Det hade hon inte varit så jag tryckte till och vips så fick hon också bajs på sina byxor.

    


Blåbärskaka på Mariehem

Dom som är större än mig, verkar tycka om många olika sorters mat. Den här kvällen så bjöd Emmas föräldrar på blåbärskaka. Min mamma säger att när jag blir större så kanske jag också får smaka. Det känns som det kvittar, det som räknas för min del  är att jag får träffa lite roligt folk. Man kan bli ganska trött på att bara glo på sina föräldrar hela tiden. Så den här kvällen hade jag tur och fick träffa Simon, Lukas, Emma och Ville. Dom tuffa barnen (Emma och Ville) stod för underhållning och voltade efter fikat nerför altantrappan och rabatten.

   

En kväll på Rådhusesplanaden

Tänkte att ni kanske ville veta vad vi gör här hemma när det bara är jag och mina föräldrar som är hemma... Det är mest lek hela tiden. Den här kvällen lekte jag med pappa tills jag blev less på det. Kollade TV med pappa. Sedan så lekte jag i gymet tills jag somnade. När jag vakande så tyckte min mamma att det var dags byta om till bättre sovkläder, så då fick jag ta på mig min pappas gamla (och väldigt fina) nattskjorta och mysa med mamma och suga på  tummen en stund innan det var dags för den riktiga sänggången.

   

image159

Kräftkalas på Pilgatan

Dom där vuxna verkar tycka om det där med kalas. Nu var det dags att äta kräftor och då ska man tydligen göra det tillsammans. Johans föräldrar hade dukat väldigt fint i deras garage. Johan var inte så intresserad av kräftor utan lade sitt fokus på  sandlådan och vattenpistolerna. Jag myste lite med Lukas och fick lite eget pynt i vagnen. FAts inte så länge, Smurre tyckte att hans basker behövde lite styling och det vet vi alla att den behöver, så jag lånade gärna ut mitt pynt. Det var i allafall många barn där och det var tur, så att det blev lite drag på stället.

         

Dop i Gräsmyr

Nu har jag fått besöka mitt första dop. Det var dags för min kusiner Vilgot och Alvin att få döpas. Denna högtid hölls i EFS i Gräsmyr där min mamma tydligen har gått i många luciatåg.  Mina kusiner är två ganska trötta killar som gillar att sova och det gjorde dom genom nästan hela dopet. Alvin han vaknade inte ens där prästen hällde vatten på hans huvud! Till fikat så vaknade Alvin och verkade lite trumpen för att han missat allt ståhej. Han missade även när Vilgot mjukades med mig. (Han har rejäla armar så det var helt omöjligt att smita när han fick tag i mig)

   

image145

Tua på besök

Än en gång så kom Tua på besök. Men förra gången så glömde in mamma bort att föreviga det hela. Men som ni ser var inte min mamma så snabb på att fotografera. Men snabb var Tua. Hon kan krypa hur fort som helst och var grym på hjälpa mig med olika leksaker. Framförallt med Barba Stark. Men till slut vilade Tua lite och det var tur för min mamma så att hon kunde få en bild på snabba tjejen. Så där snabb vill jag oxå bli.

  

Kyrkstugan och hemma hos Ville

Min mamma fick ett ryck och tog en långpromenad upp till Mariehem till Ville och hans föräldrar. Där fick jag prova deras sitthammock och Ville leket under bordet. Sedan så skulle det fikas borta i Kyrkstugan och dit så kom pappa och lite annat löst folk.
   
image136

image137

Järnäs klubb

En dag här i veckan så fick jag hänga med gammfolket till en badplats som heter Fårskäret, men där glömdes det tydligen att fotograferas. Det var iallafall fint där, både sanden och vädret. Efter sol och bad så åkte vi in till caféet i Järnäs klubb. Dom stora fick glass och jag fick  hänga och kolla på utsikten. Vi hade sällskap av moster Lisa och Anna och Torkel. Att vara på utflykt tar på krafterna, så jag passade på att sova i bilen på vägen hem.

   

Besök från Haga och Ås

Himla trevligt när man får besök! Nu har jag fått ändå fler nya kompisar och det är syskona Näslund: Hanna och Erik. Dom kom på middag med sina föräldrar och skulle sedan leva friluftsliv ute på Nydala camping i tält. Jag tror att Ebba var ganska sugen på det där med tält oxå men hon nöjde sig tillslut med att krya ner i sin Emmaljunga och ta turen tillbaka hem på Haga

   

Pussar...

... verkar vara något som alla gillar små som stora. Jag börjar gilla det oxå, förutom dom där skäggiga pussarna.

   

image123

Franska Rivieran och två länder till

Som ni märkt har det inte hänt så mycket på ett tag på min sida och detta beror på att jag har varit utomrikes. Närmare bestämt i Juan le Pin i Frankrike. Det var varmt! Och då behöver man inte så mycket kläder på sig. Vi bodde väldigt bra, med väldigt bra utsikt. Typ högts upp på en kulle på 10:e våningen. Detta innebar att mina föräldrar fick ganska bra träning när de skulle promenera upp efter en dag på stranden.

 

En dag så var vi i tre länder. Vi = jag, mamma, pappa, Ingo och hans föräldar. Vi åkte från Frankrike till Italien med snabbtåget. I Italien så fanns det en trevlig marknad där min pappa kunde smaka korv och min mamma kolla på frukt. Själv så hängde jag mest i vagnen och undrarde om man kunde få komma till något ställe där det fläktade lite... och det gjorde vi. Det fanns en en trevlig strand där med lite skugga och svalkande vind.

     
image82

Efter att ha hängt i Italien så drog vi till Monaco. Jag passade på att få komma upp från vagnen och luftas på stationen.  Till slut kom tåget och ca 15 minuter senare var vi i Monte Carlo. Där fanns det höga hus och många båtar och dyra bilar. Jag fick en lektion i hur man läser en meny. Jag och Ingo roade oss ett tag med att prova solglasögon. Sedan så fick Ingo åka tåg, men han tyckte inte att det var särskilt roligt att åka själv.Min pappa suktade efter kasinot uppe på klippan, men fick nöja sig med att fota klippan.

               

Den mesta tiden på semestern spenderade vi på stranden. Där solades det och lästes det och dom stora fick bada. Det fick varken jag eller Barba Stark. Jag däremot fick bada hemma i handfatet.  Vad är logiken i det? Varför inte passa på när man är på stranden? Till slut efter en massa tjat så fick jag iallafall blöta fötterna. Jag längtar till nästa sommar när jag kan gå själv, då ska jag jag minsann bada i havet.

      
     

På kvällarna skulle det ätas och det gjordes ibland hemma och ibland på restaurang. Jag får samma rätt av min mamma oavsett lokal och land och det är jag väldigt nöjd med. Det händer ibland att jag drabbas av mjölkkoma och då är det tur att man kan duna in i vagnen. en kväll var vi ute och åt med Anna och Mike som bor i Chamonix och Carrie som bor i L.A.

     

image119

Det hela avslutades med fyrverkeri.
Sedan var det bara hemresan kvar och när man reser har min mamma sagt är bäst att passa på och sova så det gjorde jag. Jag somnade redan innan vi klev på planet.

 


Kärleksudden

Jag har gjort mitt första besök på kärleksudden i Nydalasjön. Men nu är det ju så att mina föräldrar släpar runt mig på utflykter när jag är som tröttast och hur ska man då orka uppleva äventyr...? Hursomhaver så var tydligen bröderna Collryd där och busade. Wille tyckte mest om att fika och kramas med sin mamma. Men Neo älskade att kasta boll med min pappa. (Min pappa säger att Neos pappa bara kan skjuta hockeypuckar jättehårt och på fruset vatten, så det var tur att Neo äntligen fick lite riktiga instruktioner i bollkastning) Som ni oxå kan se var Neo och Willes pappa på hugget med kameran.

 

image74


RSS 2.0