Slagen hjältinna

Att åka runt och kolla på grejjor och fika stan kan ta på krafterna. Då är den bästa medicinen att sova. Varsomhelst, hursomhelst.



Halloween

Äntligen var det dags för bus eller godis! Som jag har längtat. Ett helt år på att det ska knacka på spöken, monster och häxor. I år hade jag tänkta skrämma dom tillbaka och till min hjälp så tog jag min lillebror. Mamma hjälpte mig att fixa en pumpa på trappen så att man kunde locka til sig lite monster. Jag kolhydratladdade med en spöklunch; gröna maskar och blodiga fingrar.

   







Ett leende...

...eller två, kan man ju bjussa på när min mamma faktiskt kan vara ganska rolig ibland.




Mot rymden!

Nja, kanske inte riktigt. Men igår så släpade mamma med mig till sjukhuset för att jag ska delta i något som heter "Tummenstudien". Det handlar om att några tanter och gubbar på sjukhuset ska försöka ta fram en bättre modersmjölksersättning. Jag går under kategorin BP = bröstmjölkspojke. Vad gjorde dom då? Dom kollade blodtryck, mätte och vägde mig, tog saliv och blodprov och avslutningsvis fick jag ligga i en lite kapsel som mätade min sammansättning av muskler och fett. Allt var jättetråkigt, förutom att ligga i den lilla rymdraketen. Där mös jag. Vid de andra undersökningarna protesterade jag i olika grader. De ska inte tro att de kan komma undan med vad somhelst...




Söndagsutflykt

I söndags tog vi oss en tur till Hamptjärnsstugan. Vi fick sällskap av Frans med föräldrar och Niklas. Våffelätning, pulkåkning, klättring, snögubbsbyggning och mys i solen stod på schemat.


   

   



Snögubbe

Nu har det snöat så pass mycket att man kunde göra en snögubbe.





Höstmys i Gräsmyr

I fredags så drog jag mamma, Helge och Lisa till Gräsmyr och hängde med släkten. Först åkte vi hem till Vilgot och Alvin och kollade in Sigrid och hennes 4 kattungar- oj så mjuka de var. Sedan åkte vi med mormor ut i skogen och letade julgran och kollade in lite varje. Vi hittade väldigt mycekt älgbajs och älgspår, en potentiell julgran och ett litet tomtehus. Lyxigt ställe, de hade en egen skridskobana de där tomtarna.

  




  




Kusinhäng i Docksta

Vi fick inte bara gå på bröllop... vi hängde hos farmor och farfar och med våra kusiner.
Storkusinerna busade mest och småkusinerna sov mest.








En liten, liten Joel gifter sig med sin prinsessa Linda

Äntligen var det dags att få åka söderut och gå på bröllop. När man går på bröllop så får man ha ny fin klänning och röda klackeskor.Helge tog vi på en finsjkorta. Pappa sjöng "Evighet" med sin kusin Andreas i kyrkan och hårdrock var det så att lockarna raknade på pensionärerna. Sedan var det storstilat kalas med festligt bubbel, älgkött, obegränsade mängder med kakor och väldigt god tårta. Mellan allt ätande fanns möjlighet till lek och bus.


  
    
  




   


Hämtning på dagis

Oftast är det min mamma och Helge som hämtar mig på dagis, så var det även den här dagen och då hade dom även hjälp av herr Nilsson. Vi kollade in lite rönnbär och flugsvampar på vägen hem och jag passade även på att klättra i ett jättebra klätterträd som finns borta vid återvinningen. Och gissa vad Helge gjorde... precis, han sov som han gör mest hela dagarna.




  



 

Kalas hos Ville

Ville har fyllt 4 år och det firades med kostymkalas. Jag tog på min kaninkostym och skuttade upp på Mariehem. Där serverades det tårta och gofika. Sedan lekte vi gärnet och hela härligheten avslutades med en skattjakt. Lite läskigt var det, för det var en läbbig pirat som vaktade skatten. Men jag fick hålla Anna i handen och Ingo fixade bort svärdet och vi kunde hämta skatten.



  

Altanbygge

Vi fortsätter jobba på vår altan, nu skruvar vi trall. Tur för pappa att han har mig som hjälpreda.




Partypeople!

Efter en lördag med mycket bus, är det skönt att ta en gubblur innan middagen. Tur att mamma var vaken så det blev någon middag.


Badning

Nu har jag premiärbadat också! Jag brukar ju duscha till vardags, men i lördags så blev det bad. Jag är inte helt haj på hur man tvättar sig, så det var ju tur att syrran kunde hjälpa till.


Häljegård

Förra helgen så var det stora fårklippningsdagen ute på Häljegård. Kallt var det, men tur att de hade många får... vi kollade in korna, kaninerna, fårvallning, hästar, och de hade en väldigt rolig lekplats med rutschkanor, där man flög ut som kanonkulor. Fika man också göra.

   

   




Kulturcentrum

I går så tog mamma med mig och brorsan till Kulturcentrum nere vid kajen. Schysst ställe! Först så var det pyssel med tema mönster och då fick man använda färg. Jag målade med olika verktyg, men de bästa verktygen var såklart mina händer... Helge var inte så sugen på måleri eller bus, så hansov sig igenom hela besöket.
Efter vårt målande så besökte vi utklädningsrummet och där fanns det hur mycket kläder som helst, galnast där var nog min mamma... Efter bus och lek så gick vi på teater och såg "Trollet som tappade svansen"

  


   





Jag växer på mig

I fredags var det dags för invägning på BVC. Nu har jag passerat 4kg och väger 4170g och är 54cm lång. Inte så illa för att vara 3,5 vecka!


Äntligen...

... så fick vi lite massmedial uppmärksamhet. Vi sågs i gårdagens VK med denna bild:


The crazy kid!

Ibland så måste man spexa till det...




Duscha med pappa

Som ni kanske redan vet så tyckte min storasyster om att duscha när hon var lika liten som mig.Och det tycker även jag är väldigt, väldigt mysigt.





RSS 2.0