Avslutning på babysimmet

Sista gången på babysimmet.
Då var det bäst att göra storstilad entré och i vanlig ordning plaska mer än någon annan!
Tur att jag fick hjälp av Bertil, för de där småbäbisarna börjar bli lite tåliga nu...
Sista gången på babysimmet så fick dyka och sedan så simmade jag mest med puffarna och plaskade såklart!





 


Pappas hjälpreda

Jag är pappas bästa hjälpreda. Han behöver ju någon som styr upp vårt garagebygge och då anmälde jag mig som första hjälpreda. Mäta och flytta takpannor var dagens uppdrag.







Bus och lek i Kåddis


Ville och Julie har flyttat till Kåddis och i måndags så var vi där och lekte. Det var inte bara roligt, det var varmt!
+23C den 9:e är ju galet. Solhatt på Helge och shorts på mig.
Dagen bjöd på bus i Ville fina koja, gungning, pannkakor till lunch och bus i skogen.
Helge han testade om gräsmattan i Kåddis var av ätbar kvalité.



Estrid 4 år

Äntligen var det dags för min födelsedag! Som jag har längtat.
Jag väcktes av sång och fika på sängen av mamma, pappa och Helge.
Jag fick en knastermacka, juice och dammsugare! till frukost. Lyxigt.
Först så fick jag ett paket av Helge, en ny dragare och sedan på med kronan och manteln eftersom jag var dagens födelsedagsprinsessa.
Sedan bar det iväg på skattjakt och jag fick gupp och ner och in och ut och till slut kom jag till duschen och där stod det en cykel till mig!

Ni ska inte tro att dagen var slut för det, nixpix. Sedan fixade vi lite tårta och fika och tur var det, för sedan kom Vilgot, Alvin, Kalle, Viktoria, Viktor, Lisa, mormor och morfar och ännu mer presenter. Jag fick snickarbyxor och verktyg, ny rockring, kratta, sop och ett krocketspel. Vilken födelsedag.



Livs dop

I lördags så var det dags för Liv att döpas. Hon döptes i Sävar kyrka, och sedan bjöds det på fantastiskt fika och fiskdamm! Gunilla var väldigt snäll och assisterade mig i storfisket. Bästa dopet som jag har varit på! Helge han fick inte fika så mycket, men han var glad när han fick gröt.




Helge på Tapas

Jag har ju varit väldigt, väldigt många gånger på Tapas, men för Helge var det första gången i fredags. Han gillade också oliver som jag gör. Mumsigt och mysigt som vanligt!




Kalla

Mormor och morfar har skaffat en ny hundvalp som heter Kalle och hon är väldigt söt och väldigt busig...


1:a maj

Vi demonstrerade inte den här dagen, däremot så firade vi att Tildes kanin fyllde två år och pappa fick prova Nicklas fyrhjuling. Pappa var ganska nöjd....




Valborg i Bureå

Äntligen så fick vi åka till Bureå och hälsa på Tilde, Viggo, Nicklas och Elisabeth. Väldigt, väldigt roligt och mysigt. Jag har lekt med alla Tildes Barbisar och Pet Shops, raceat med Viggos BeyBlade och blivit grym på att bowla med Nintendo Wii.
Helge hängde med på det mesta och hade det festligt hos the Brorssons (kolla första bilden här nedan så fattar ni)
Vi fick jättegod mat, vi åkte till havet kollade majbrasa och kastade sten och kollade på när det smälldes smällare. Väldigt fint väder bjöd de på där i Bureå.







Ibland så behöver man ju vila och Helge hade ju paxat liggdelen i vagnen, så jag testade underslafen...




Det var som sagt underbart väder och helt vindstilla:




Mammas hjälpreda

När man river ett garage eller en uteplats, blir det en massa saker över som man kanske inte vill ha kvar. Då kan man köra dem till återvinningen. Den här dagen så hjälpte jag mamma att köra klinker i min skottkärra upp på släpet. Bra balansträning!



Fyrmänning på besök

Efter påsken fick jag besök av våran fyrmänning Lucas, som annars bor i Chamonix. Han och hans mamma Camilla hängde med mamma och Helge och kom och hämtade mig på dagis. Vi busade runt lite och lekte lite på mitt rum.



Anandag Påsk

Hela den här påskhärligheten avslutade vi med att åka till Nydalasjön och grilla med Bertil, Cissi, Ante, David, Doris, Jennie och Anton.
Grilla är gott, men roligast är att kasta sten!




Gungchefen

Äntligen så hade gungorna tinat fram och efter syrran jagat rätt på påskägget så gungade jag gärnet!




Påskafton

Då revs dt mer garage, jag lekte med Lilly och fikade på trappen. Till slut så gal påsktuppen! Och han hade lämnat efter sig spår av påskfjädrar som ag fick följa efter och sedan så hittade jag hans gömställe och på det gömstället så fanns det ett påskägg till mig! Lyxigt!






Långfredag

Påsken fortsatte och långfredagen inleddes med att måla ägg och sedan fortsatte vi med att riva garaget och då fick vi hjälp av Petter och morbror Kalle. Jag hängde med mina kusiner och Frans och mamma hon han knappt ta några bilder då hon hade fullt upp med markservicen.




Skärtorsdag

Skärtorsdag, då får man vara påskkärring och påska runt! I år behövde jag inte gå själv, jag fick ju med mig minipåskkärringen Helge. Vi är värsta, bästa teamet. Och pappa han ser mest galen ut.



Den vilda jakten på påskriset

Vi lämnade Kittelfjäll innan påsk eftersom det inte fanns så mycket snö kvar och vi hade en garage att riva. Påsken firades alltså på hemmaplan och vi drog till Gammliaskogen och hämtade påskris. Jag och Helge gjorde allt vi kunde för att inte vara glada på samma kort:








Hästhagen

Nedanför vår stuga, på andra sidan vägen, där har Micke sina hästar. Dom brukar vi mata med lite morötter, den har dagen fick jag följa med Elsa, Gustav och Linda. Helge var lite trött så han somnade på vägen dit...






Ännu en dag i backen.


Som sagt var så åkte vi skidor mest varje dag när vi var i Kittel. Helge brukade oftast sova i vagnen nere vid liften så körde jag och mamma i backen. Som ni kan se, så kan jag även åka liften själv numera. Vi brukar ju ta lite fikapaus och en dag som den här så avslutade vi med glass på hotellets veranda. Vad ni inte kan se är att Helge numera har sex tänder! Han fick fyra tänder när vi var i Kittel!










Det som försvinner i snö...

... kommer fram i tö!

Inga minusgrader i Kittel bjöd på snösmältning i rasande takt. Perfekt, för då kunde man utnyttja galonstället och leka i geggamojjan!




Åka skidor

Nästan varje dag så åkte vi skidor i Kittel. Pappa var tvungen att åka hem och jobba på veckorna och då var mamma huvudansvarig för transport till backen. Det tycker jag att hon gjorde bra.



Vissa dagar fick vi sällskap när vi var där, den här dagen så hängde Gustav, Linda, Lill-Elsa, Patrik och Stor-Elsa med oss.












och här kommer mera:





Hoppgungebus!

I Kittel har vi en väldigt bra krok till Helges hoppgunga. Hur roligt som helst!
Roligt med lite rörliga bilder!
KLicka på länken:







Lunch och bus

En dag så bjöds det på lunch och bus hemma hos Rasmus och Ronja.

  


Pulkhäng

Vi fick låna en pulka av Pia och Peter, så att även jag fick åka i backen. Det var på tiden...och mysigt!



Afterski

På hotellet kan man gå på afterski. Då kan man dricka läsk och äta glass och lyssna på musik och dans och hänga med Selma. ur att det finns hörselkåpor, när man vill ha öronen kvar







Fikapaus

När man åker skidor behöver man fka ibland.


RSS 2.0