Fräcka fredagar

En ny fredag och nya äventyr.
Jag och pappa mötte upp med Selma Tyra och deras pappa på äventyrslekplatsen vid Nydalasjön. det bjöds på grillad korv, lek i massor och änder. Jag bifogar även lite bilder från ett fredagsbesök på öppna förskolan på Teg.

  
  


   


Grillning i kärleksviken

I söndags var det dags för ännu en utflykt. I vildmarkens tecken. Vi grillade korv och mackor. Mumsmums säger jag. Trevligt sällskap hade jag också.  Cissi och Andreas och Petter. Medans dom vuxna chillade så kastade jag sten, matade ankorna och testade på riktigt vildmarksliv genom att vandra med vildmarkskäppen. Förr i tiden hade dom alltid sådana käppar och jag har hört av en kille som heter Job att denna är riktigt bra.

   
  
    

På blixtvist i Docksta

Eftersom min pappa inte riktigt har kommit in i bloggningsrutinerna så tar det lite längre tid mellan inläggena.
Men förra helgen så var mamma med några andra tanter i Nordingrå.

Då passade jag och pappa på att hälsa på släkten i Docksta. Vädret var av bästa klass, likså sällskapet och fikat. Vi var på graven och kollade till Helges grav. Sedan fikades det och busades det hemma hos Alfred. Farmor ska många tack för att hon aldrig tröttnar på att skjutsa mig på Alfreds cykel och bobbycar

   
   
   


Vi fick även besök av en liten, liten nyckelpiga

   


Och min kusin han kan massor med olika trix och hade en väldigt underhållande show hemma på sin gräsmatta. Jag apar efter så gott jag kan och har precis lärt mig att stoppa in fingret i näsan. Tack Alfred för undervisningen!

    

Sedan var det dags åka bil hem. Hoppas att jag får träffa Alfred & co snart igen.


Skogspromenad och ved

I lördags så åkte jag och mamma ut till Gräsmyr och hälsade på mormor och morfar och hundarna. Vi gick på skogspromenad och det gillar jag. I skogen finns ju lingon och dom är hur goda som helst. Det fanns typ obegränsat med dom röda bären. Mums!
Morfar höll på att bygga en trappa till stugan i Kittelfjäll och det var tur att jag kom förbi och hjälpte honom, annars hade han nog aldrig blivit färdig med den...

   

Min morfar gillar ved. Min mamma säger att han är besatt av ved, det vet jag inget om. Men en sak vet jag och det är att jag gillar ved och morfars traktor. Jag och mamma hjälpte till att lasta ved som senare skulle lastas och transporteras till Kittelfjäll. Vi får väl se om man får åka dit och elda lite och sitta på den nya trappan kanske?

   
  



Hamptjärnsstugan

I fredags var jag på utflykt med pappa till ett ställe som erbjöd, kompisar, grillning och lek. Vad mer kan man önska? Jag och pappa har väldigt mysigt och roligt på dagarna. Ni förstår att mamma längtar hem till oss på dagarna?

   
   


Förra veckan

Då var vi ut till Gräsmyr och firade i efterhand att morbror Kalle hade blivit äldre och han verkade inte riktigt gilla det enligt bildbevis...Nu är det ändå så att det finns roligare saker i Gräsmyr. T.ex hundburen hemma hos mormor och morfar. Den lekte jag och mina kusiner i hur länge som helst. Kalle sa att det nog var lugnast om han fick stänga in sina barn där. Det betvivlar jag eftersom den där buren inte är ljudisolerad.
Förutom buren så lekte jag med Asta och henne fick jag många pussar av.

   
   
  

I lördags var det hur mycket folk som helst på stan, det var VIP-gala som Öppen Gemenskap anordnade för alla hemlösa och utsatta. Jag tyckte bäst om att få leka med cirkusgrejjorna. Får se om jag brås på mamma eller pappa, vilken inriktning jag ska välja...

   


Efter alla cirkuskonster var det dags för mig och pappa att att igen oss. Det gör man bäst i i soffan.



Förra helgen...

...hände det lite av varje. På fredagkväll var det middag hos Barba Starks föräldrar. Vi firade att Niklas ska flytta till Norge. Jag hade ätit hemma och gick på dessert direkt. Physalis finns det en väldigt spännande och god frukt som heter.
Sedan blev det lördag och stugsista. I år firade vi den hos Ingo och Sigges farmor och farfar (tvillingarna). Och som vi firade. Vi dansade små grodorna, lekte björnen sover och sedan testade jag även Sigges gåstol.

   
   


   

Helgen tog inte slut här... och på söndagen så sken solen allt vad den kunde och då åkte vi ut till Kont och grillade korv, åt lingon och kastade sten. Jag hade en härlig dag. Jag tror att bilderna skvallrar om det.

    


   


   



   


Biffbesök

Det är visserligen helt OK att hänga med farsan på dagarna men det är ju helt klart aningens mer spännande med besök. Särskilt av två helsköna grabbar i perfekt "göra allt som jag kan härma - ålder". Grabbar - ni vet vilka ni är! Vi började dagen med en stärkande second breakfast tillsammans så vi skulle stå oss hela utflykten till Haga-parken.

  

Det fanns en del andra barn där men med hjälp av Le Biffs tog jag snabbt kontroll över den bästa gungan. Det gjorde ju inte saken sämre att vi hade Hagaparkens största kille på vår sida som utkik.

   

Så här roligt har jag inte haft sedan vi draggade efter morsan i fel sjö!



Jag längtar redan tills nästa besök av mina Brothers in arms Wille och Neo. Kanske kan vi sätta skräck i någon Tomtebo-lekpark nästa gång.

RSS 2.0