Grillfest på gården

Vi bor fortfarande kvar mitt i stan och får avnjuta det som hittas på i vår bostadsrättförening. Igårkväll var det dags för grillfest. Massor med korv stod på menyn och det gillade jag och pappa. När vi ätit färdigt så lekte jag kurragömma med mamma. Det är minsann en väldigt, väldigt rolig lek. Avslutningsvis så kom det lite hundar på besök. En valp som heter Maja och en liten, liten hund som var typ mindre än katten. Så söt att jag var tvungen att pussa den...

    
   
 


Filfestival och avslutning på 4H

Jag håller på att lära mig att äta själv och jag är redan ganska bra på att äta fil. Man får spara lite i mungipan till senare hörde jag att någon sa... Efter en sådan härlig filfrukost bra det i söndags iväg till 4H-gården som hade öppet för sista gången den här säsongen. Ni må tro att djuren hade växt, kolla in hur stora grisarna hade blivit! (om ni inte kommer ihåg hur små dom var i början av sommaren så kolla in förebilderna). Jag vågade nästan mata kaninerna själv. Tur att Petter och pappa kunde hjälpa till så att dom stackarna inte svalt ihjäl.

   




   


Fint besök från huvudstaden och lite annat

Hej!
Nu var det ett tag sedan det hände något på bloggen. Detta beror på att min mamma har börjat jobba och pappa jobbar på våra rutiner, vilket innebär att bloggandet blir lidande.

Under den här tiden har mina tremänningar från Stockholm varit på besök. Kristoffer och Embla. Jag fick dom coolaste badankorna av dom och massor med bus. Anledningen till deras besök var att våra andra tremänningars, Franz och Rubens pappa och mamma skulle gifta sig. Det gjorde dom i Hortlax, men jag fick inte följa med (bjuder på lite bilder ändå).
Jag behövde inte vara ensam hemma utan jag fick bo hos Ville och det var mysigt och roligt. Vi lekte i sandlådan, läste böcker, åt korv och det roligaste av allt, jag fick åka cykelkärra med Ville. Inga bildbevis på detta eftersom mamma och pappa tog med sig kameran på bröllopet. Bara en bild från när Ville kom hem till oss och hans pappa läste bästa boken.

   


   

Ibland så...

... kan man bli väldigt trött. Idag så har jag hunnit med både auktion, beachvolleyboll, fika på stan och handla mat. Då blir man så här trött.


Kräftkalas hos Johan

Igår var det dags för den årliga kräftskivan hos Johan. Jag vet inte om det blev så mycket kräftor för mig, sånt trams kan dom gamla hålla på med. Jag lekte allt vad jag kunde. Många barn var det där, typ 20 och många fick vi plats i Johans sandlåda. Sand är som ni redan vet ett av mina favoritmaterial. Man kan t.ex.  spada in sig själv i sand om man vill...

   
   
   
  

På besök i Docksta

Efter kalaset i Gräsmyr bar det iväg till Docksta och ändå mera släkt. Där åt vi ändå mera, gungade många gånger och länge. Busade med farmor och farfar. Vi stretchade ut Joel så han blev lite längre. Lekte med Alfred och åkte på loppis där dom hade väldigt, väldigt fina ankor. Tur för mig var att Schnappi även fanns i Docksta. Så nu har även Alfred koll på denna förträffliga krokodil. Mina föräldrar säger att jag inte visade mig från min bästa sida vi detta besök. Men vem har sagt att man alltid ska visa den sidan?





   
   
    

Släktträff i Gräsmyr

Fint besök från Skåne har vi haft här uppe. Min moster Jenny och Uffe och Mysko och katten har varit och hälsat på. Då passade vi på att åka till mina kusiner i Gräsmyr och fira att mamma hade fyllt år för läääänge sedan. Det åts lunch, busades med både kusiner och djur.

   
  


Äntligen hemma och ännu mera bad

Hemma i Umeå på stabil mark. Solen sken även här hemma och vi åkte till Obbola för att bada. Härligt! Johan, Sigge och Ingo var där. Dagen därpå åkte vi till Kärleksviken och badade med samma gäng.

   


   

Frankrike

Nu har vi kommit till slutmålet av vår semester och då verkar det som musten gick ur mina föräldrar när det gäller att ta kort... Vi åkte från Finale till Chamonix för att hälsa på min fyrmänning Lucas och för att gå på Anna och Mikes bröllop. Jag lekte järnet med Lucas, bada tyckte han var roligt (jag visade hur man plaskar gärnet) men när jag lekte tiger så blev han inte alls särskilt glad.
Lucas bor på ett ställe som heter glacier de Bosson, kolla in deras utsikt på första bilden, är det inte som att bo i ett vykort?
 
  
   

Vad gjorde vi då? Vi badade, shoppade, lekte tiger, kollade Schnappi (som inte alls var Lucas favorit) och gick på bröllop.

  


  

Bröllopet varade i dagarna tre. På fredagen var det snittar och mingel på hotel Mont Blanc, på lördagen så gifte sig Anna och Mike så att det stod härliga till. Himlen öppnade sig och blixten slog ner i skogen så att det började brinna. Hyfsat coola effekter... efter den showen så åkte jag och Lucas hem till honom och lekte med vår barnvakt medans gammfolket stannade kvar och gjorde vuxna saker. Typ sitta still och äta middag i tuuuusen timmar. Sedan var det söndag och dags att avsluta bröllopet med en storslagen BBQ. Vi vill passa på att än en gång tacka för en fantastisk tillställning och för Camilla, Stefan och Lucas enorma gästfrihet.

  


   


   

   
   

Sen var det bara att åka hem. Fika på flygplats och åka/sova flygplan det är jag bra på nu.
Men det är sant som dom säger, borta bra men hemma bäst.

   



RSS 2.0