Naken

Visst är det ändå bäst att få vara naken?

image790

Bräntberget

Igår så var jag studiebesök till den backe som fostrat Maria PH i slalom. Inte så imponerande direkt. Roligare var det att åka pulka. Ville var supersnäll och tog med mig pulkfärd.  Solen sken och pappa grillade korv.

    

image789

Utflykter till Gräsmyr

Hallå!
Om ni undrar varför det har varit dålig aktivitet på bloggen så beror det på routertjafs. Men nu är jag back in buisness. Och medans ni har lästa samma gamla reportage om och om igen så har jag och mamma hunnit var i Gräsmyr två gånger. Jag har lekt med mina kusiner, busat med deras katt Sigrid och mormor och morfars hundar. Sedan hann vi med lite promenader och mys i vagnen. Javisstja, sedan har vi ätit mat på mormorsvis också, dvs med badmössa.

    
image778

image779

   

image784

Laddad för morgondagen

Hallå!
Imorgon är det äntligen tisdag!
Då är det baddags och det är andra gången på fortsättningskursen som heter Sälen. Ankan är ju avklarad. Som ni ser har jag ägnat kvällen åt att ladda i min lilla balja. Den duger men kan inte jämföras med simbassängen och all grejjor som finns där.  Jag har iallafall blivit väldigt bra på att plaska, min mamma säger att krävs en sydväst om man ska vara i samma rum som mig och min balja.

    

image770

image769


En annorlunda fredag

I fredags så var det stora städardagen hemma hos oss.  Jag är nyfiken och lär mig nya saker hela tiden, vilket min mamma fick erfara. Jag satt i vanlig ordning i diskhon och den här dagen var min mamma under diskhon. Då förstår ni väl att jag väldigt gärna ville veta vad hon gjorde? Så jag lyckades för första gånegn dra mig upp och kika över kanten och då sa tyngdlagen att jag inte kunde vara kvar däruppe. Fort var det gjort och ner trillade jag, mamma fångade upp mig, men det gjorde även en av sophinkarna, så jag fick värsta hacket i huvudet. Inte så bra tänkte mamma. Det gjorde ganska ont, så jag grät en stund. 

Sen åkte vi på akuten och väntade i tusen timmar.
Som tur var så kunde man leka i deras lekrum och det gjorde jag mamma tills en läkare kom och sa att jag fick åka hem och skulle väckas en gång i timmen fram till ett på natten. Hyfsat drygt att inte få vakna när man vill...  Vi passade även på att bli bättre på det här med säkerhet så vi slipper hänga på akuten fler fredagar.

Jag mår iallafall hur bra som helst och har haft en härlig helg med en massa pappamys eftersom mamma har varit på en "slåknutpåsigsjälvkurs" (kallas även för yoga). Men pappa är inte så bra på att använda kameran så det finns inga bildbevis från våra aktiviteter.

   

image766

Biblioteket

Igår var jag minsann på ett väldigt trevligt ställe. Det kallas för bibliotek och där har dom hur många böcker som helst. Jag fick läsa helt själv. Men roligast var när mamma läste för mig. Vi läste om Leo, Max och Miffy. Min mamma säger att den här typen av väder lämpar sig bra för att besöka biblioteket.

image758

  

Äntligen...

... har mitt babysim börjat igen! I tisdags så badades det så att det stod härliga till. Men eftersom mamma inte hade någon assistens så får vi vänta på äkta badbilder (med mina nya badbrallor) och istället nöja oss med de här afterbadbilderna. Jag håller på att ta tid på mamma så att hon blir klar någon gång.

 

image757


Föräldragruppsträff

Innan jag föddes så gick mina föräldrar och några andra blivande föräldrar en kurs? för att inte vara helt bortkomna när jag skulle komma. Om det gjorde någon skillnad det får vi låta vara osagt. Hursomhelst så träffades alla mammor med sina barn häromdagen på fika och lek hemma hos Sixten och Erik. Dom hade en gåstol som jag fick låna = roligt och många nya leksaker. Alla var där, Nora, Axel , Emma, Adrian, Lukas och Julia.

    

image754

  

Jag och Julia i Plupplandet

Kolla!
Jag fick än en gång på mycket kort tid åka till Plupplandet. Idag så hänkade Julia och hennes mamma. Jag älskar att bada och nästa tisdag så är det dags för babysim igen. Äntligen!

image742

  

Leos lekland

Hallå!
Det har varit en händelsernas helg i helgen. I fredags så fick jag åka till Plupplandet och bada, men det finns det inga bildbevis på eftersom mina föräldrar glömde kameran. Men jag kan upplysa er om att det var hur kul som helst och nu laddar jag och hoppas att jag får plats på fortsättningskursen i babysim.
I lördags så kom kameran med och vi åkte till Leos lekland och lekte med dom stora barnen. Det var bollhav och rutschkanor för hela slanten. Tigerkanan var låååång och snabb och bollhaven så stora att till och med min mamma fick plats och att jag och Emma nästan försvann. Den lilla rutschkanan var kanske i minsta laget för min pappa...

   
    

image740

Idag söndag har det varit lite lugnare, min pappa lyssnar på ljud och jag och mamma tog en promenad längs älven innan vi kollade fåglar innnan vi kollade in Kalla som var grym i backen idag.

image741

Jag och mormor

En gammal bild från mormors kamera. Den togs på mitt dop. Vi myser lite mormor och jag.

image731


Nyårsafton- hela dagen

I måndags var det som alla förmodligen redan vet, nyårsafton. Det var en mycket trevlig dag. Vi började med att gå till Johan och äta frukost. Jag fick både leverpastej och honungsmelon. Märklig kombination tänker ni, väldigt mumsigt tycker jag. 

   

Efter frukosten som varade till klockan lunch, så packade vi ihop oss och åkte ut till Ingo och Sigge och deras föräldrar i Sand. Petter och Sofia hänkade och Emma och Maja med gammfolk kom oxå. Jag började med att vila lite och pappa försökte göra upp en eld. Det tog tydligen hur lång tid som helst, för när jag vaknade så höll han fortfarande på. Jag lät honom hållas och tog ett par turer på boben istället, först med Ingo. sedan med både Ingo och Emma. Ganska så mysigt. Tillslut så fick min pappa grilla korv. Eller frukt som han också kallar det.

   
     
   

image724

Sedan var det dags att laga middag. Då fick jag träffa en ny filur. Herr Hummer.Visst har han fin färg? Middagen var trevlig, då åt jag lite smörgåsrån och ankleverpaté. Som ni ser så fick jag ha fin klänning och dom stora barnen lekte med Ingos dockvagn. Tydligen så var det en stor sak när klockan slog tolv och det sköts en massa raketer. Det vet jag inget om. Men jag vet att jag inte var särskilt nöjd med att bli lurad på alla festligheter. Så det tog jag igen sedan och var vaken en timme mellan 1 och 2 istället.
Gott Nytt År och kom ihåg det till det nya året att mig lurar man inte ostraffat på festligheter.

image725

   

image730

Hänga med moster Lisa

Min moster tog hand om mig en stund när mamma och pappa var ute på några ärenden. Hon lekte hur mycket som helst med mig.Och det var hur kul som helst. Dessutom så fick jag läsa nya vårkatalogen från H&M.

  

image705

Fortsatt firande i Docksta

Efter vårt stopp Kittelfjäll, åkte vi vidare till farmor och farfar i Docksta. Där fortsatte  jag ha feber  i ungefär ett dygn till. Sedan så var det dags för en ny utmaning, gåstolen. Piece of kaka! Jag kan meddela att jag kan komma upp i oanande hastigheter, vilket nästan skrämde livet ur min kusin Alfred. Han ville bara leka med mig när jag inte satt gåstolen... Några dagar tidigare hade en figur som kallas jultomten varit på besök och lämnat en massa fina julklappar till mig och skrämt slag på Alfred. Har inte träffat den där figuren än, men det är konstigt att man måste se läskig ut när man ger bort grejjer.  Gran fanns det i Docksta med väldigt fina röda kulor i, men ja fick inte göra som mamma gjorde i Kittelfjäll. Dåligt med rättvisa i den här världen.

image694

    
   
image702


RSS 2.0