Se upp...

... i backen annars får ni mig och mamma i nacken!



Vi var i Hampis idag och körde så att det stod härliga till och sedan gick vi in och fikade våfflor


Finaste Helge

Här kommer en bild på min fina lillebror som Petter tog på nyår.


Världens starkaste storasyster



Min roligaste lek är att vara Pippi Långstrump och jag är minsann väldigt stark. Brottar ner min pappa på nolltid!

Lördagsnöje

Den här lördagen så var det invigning av den stora snöborgen nere på kajen. Oj, vad mycket folk och fin var den. Dom hade också byggt en drake av som man kunde åka stjärtlapp på.  Efter bus i snöborgen passerade vi en hamburgerinrättning i stan som erbjöd aniktsmålning... gissa vem jag blev?











Smakportioner

I måndags var det dags för min första smakportion, som var potatis och detta har vi inget stilla fotobevis på, men en film, där min syster tydligen inte är särskilt imponerad över mina färdigheter av att matintag, för hon stod och hulkade bakom mamma... hon förstod inte att om man smakar något för första gången måste man ju smaka på det ordentligt. Men i onsdags smakade jag morot och därifrån finns det bildbevis ( undrar om min mamma vet var min mun sitter någonstans?)







Måndagsjobbet

De flesta måndagar är jag ledig från dagis och måndags så önskade jag lite förmiddagspyssel. Det blev potatistryck och även premiär för brorsan i hängstolen. Efter lunch drog vi till skidspåret och testade skidorna där. Väldigt bra gick det, men väldigt lite nerförsbackar... Efter skidträning ägnade jag mig åt min nya favoritsyssla, att klättra upp i snöhögar och hoppa ner. Mamma tycker att det tar lite för lång tid att gå hem från dagis när vi ska gå via varje snöhög.









En vinterdag i Gräsmyr

Alltid lika mysigt att åka ut till mormor och morfar och denna dag bjöd på väldigt frostiga träd och årets första semla.




Lilla Liv

Förra torsdagen så var vi och hälsade på Liv som föddes på nyårsafton. Den här dagen var 20 dagar gammal och vägde typ 3500g, det betyder att jag var mer än dubbelt så stor som henne. Och eftersom hon har haft lite gulsot så tog blixten bättre på mig som var väldigt mycket blekare... Visst är hon söt?




Gåstolstest

Häromveckan så hängde jag och mamma lite nere på Axtorpsvägen med Bertil och en massa andra kids. Jag testade Berras gåstol och den var chef. Jag kunde ju sitta hur bra somhelst i den!



After dop

Efter brorsans dop åkte vi till Svampvägen och åt lite pizza på det kungliga viset.
Iallafall jag och Alfred.



Helges dop

Nu var det gjort. Nu är jag döpt och det var hur trevligt som helst. Min pappa läste en fin dikt i kyrkan.Massor med folk kom och tittade i kyrkan. (Många tack till alla som kom) Jag fick ha samma klänning som syrran hade på sitt dop och den är sydd av gammelmormors brudklänning som hon hade när hon gifte sig med sin Helge. Sedan fikade vi och jag myste runt med mormor och lite annat folk och syrran lekte med kusiner och andra barn.







Leyla på besök

Leyla och hennes mamma var i stan på blixtvisit och då hade lyxen att få äta lunch med henne och hennes mamma.





Apan Estrid

Olika kvällar vill man olika typer av kvällsfika och det beror ju på vem man är, den här kvällen så var jag apa och då äter man ju helst banan.



Besök nr 2

Då var det dags igen, besök nr 2 för tummenstudien. Den här gången så tog jag med mig syrran och hon blev ganska impad över att jag fick vara astronaut och att jag inte grät alls när de tog blodprov på mig.




4 månader

Tiden går och det sätter sina spår. Det är inte bara mamma och pappa som ätit under julen. Jag har passerat 7 kg och väger numera 7100g och är 65,5 cm lång


Gymtest

Brorsan gymmar varje dag, man måste ju testa... och ja, det är ganska roligt.





En kall söndag

Vad gör man när solen skiner och det är lite kylslaget? Vi åkte till Hampis och grillade, åkte bob, skrana och busade i grankoja med Alice, Idde, Linus och Ella.




Fredagsmys

En kväll här i januari bjöd vi in moster Lisa och hennes nya rygg på lite fredagmys. Grilla mashmallows är ju verkligen, verkligen myyyyysigt!




Fotografen Estrid

Kolla in att jag ibland får låna kameran... inte så illa va? Och bara bilder på mina favoriter:



Team mysoverall

Kolla vad vi matchar varandra och vad mysiga vi blir i våra mysoveraller!





Tomtebloss

Visst är dom fina? Och jag vågar hålla i dom själv!



Världens starkaste lillebror

Man har inte roligare än vad man kan hitta på, så en dag när det var lite kallt och tråkigt, så vi fixade till Helge. Eller miniPippi som man också kan kalla honom.


Årets längdskidepremiär

Snällaste Alice och Idde har lånat ut sina gamla längdskidor till mig. Det är inte helt enkelt kan jag meddela. Jag försökte staka precis som längdåkarna gör på TV...men då trillar man, det tror jag beror på att de har ett bättre vallateam än vad jag har.


Nyårsafton

Nyårsafton, det är tydligen årets sista dag. Den dagen innebar en massa festligheter. Först var det nyårsfrkost hos Johan och Nils. Sedan åkte vi till Bräntis och körde foooort med boben och kvällen avslutades med middag hemma på Svampvägen med Frans och hans gammfolk. och en väldigt festlig efterrätt. Mamma oh pappa lovade att jag skulle få vara upp så länge jag ville, men jag orkade inte vara upp till raketfestligheterna utan kröp isäng vid nio.


Jag och Julie under bordet


Frans


Sigge, Karina och Camilla


Petter och Sofia i Bräntis



En glad Helge


En rakettårta!

Fortsättning av juldagen

Efter en dag i backen så var det dags att åka tillbaka till Ravinvägen och leka lite med Alfreds bilbana och Helge fick mysa med gammelfarmor. Nästa år kan han kanske hänga på mig och Alfred på bus.
Efter det här var det slutfotograferat, för på natten fick mamma vinterkräken och dagen därpå så åkte vi hem.






Juldagen

Dagen efter jualfton så var det premiär i Skule, i dubbel bemärkelse. Backen öppnade för säsongen och jag gjorde min debut på slalomskidor.  Perfekt, jag fick användning av min hjälm på en gång och kolla in de snygga skidorna jag fick låna av Andreas.
Sedan bar det av  och vilket äventyr att åka lift med mamma, hon är inte bra på det... Johanna och Malin var mycket duktigare. Ni ska tro att det roligt, jag ropade hela tiden fortare, fortare, detta är fantastiskt!
Såklart hade jag sällskap av Alfred också.
Vi avslutade dagen med att ta stolliften upp till toppen för att fika och sedan fick jag åka hela vägen ner med mamma.








Julafton

Äntligen så blev det julafton! Tänk att det finns julafton även i Docksta. Men det ska ni veta att det tog väldigt lååååång tid innan tomten dök upp. Först klev jag upp tidigt och som tur var farmor vaken och hon att ett paket från tomten till mig. Redan på morgonen. Hello Kitty pysselbok och sykort.
Efter frukost och pyssel gick jag och mamma ut och åkte bob och spark, men huga, huga sommarstuga vad kallt det var. -25C



Efter vi kylt ner oss rejält var det dags för Evafika. Bullar och 8 sorters kakor, inte så illa...




Sedan var det dags att börja förbereda julmaten, för vi vill ju inte gå omkring och vara hungriga!
Kollade lite Kalle Anka och lite julmat, såklart så satt jag brevid Alfred.



I världens längsta väntan på jultomten så mös Helge med pappa och jag med farfar. Och julklapparna låg och läskades under granen





Till slut kom jultomten!!! Äntligen! Och jag fick på julklappar och kram.





Oj, oj, oj, vad många fina julklappar jag fick; pippiperuk och skor, slalomhjälm, pysselgrejjor, massor med Hello Kitty saker, hårfixardocka, Hello Kitty klocka. Helge fick också en massa julklappar, bl.a. en pyjamas somjag provade och
den passade mig perfekt...
 




3,5 månad

Ett besök på BVC efter vår semester visade att jag har växt på mig solen: 64,4 cm och 6770g.


Frans 2 år

Min kompis Frans fyllde två år och bjöd in till kalas. Tårta, gofika och trevligheter.





Julmys i Gräsmyr

3:e advent så åkte vi till Gräsmyr och gjorde lite dåndimpar med våra kusiner. Helge testade på att sitta i en barnstol själv. Ganska duktig, eller hur? Och söt!






Julgranen

Julen 2010, så här såg våran gran ut:


På svenska mark

Till slut var det dags att åka hem och vi landade "miss i nassen" på Arlanda. Inte så varmt, så vi fick ta på oss lite mera kläder och sedan sov jag och pappa lite på en bänk innan vårt plan gick till Umeå där det var -24C när vi landade, dvs en tempartur skillnad på mer är femtio grader.




Bus i vågorna

Nästan varje dag var det röd flagg, vilket innebar att man inte kunde bada i havet för att det var så stora vågor, men man kunde springa i vattenbrynet och akta sig för dem.









Fina brorsan

Den här resan handlar ju mest om mig, men visst vet ni att jag har världens finaste lillebror?


Lunch

När man äter lunch på vårat hotell, så gör man det på las Dunas. Tänk att det fanns hamburgare, melon varje dag och glassbuffé!




Sista dagen på Bamseklubben

Bamseklubben låg vid krabban och här kommer lite bilder från Krabban, där våra föräldrar lyckats klämma in sig i en klo och det var bra gjort, för de kan inte ha varit lätt för dom.





Pappa fixar frukost

Olika frukost varje dag kunde man äta med den gigantiska buffén som fanns på frukostrestaurangen. Den här morgonen så fick jag hjälp av pappa, ägg, bacon och smörgås med nutella.


Mera minidisco

En del kvällar så dök clownen Coco upp på discot, det skulle man kunna kalla för extra roligt. Man fick ju kramar och godis av Coco.





Busbarnen

Kolla in, alla barnen smalade på en bild... bra gjort av våra föräldrar, eller hur?




Familjefotografering

Vi samlade ihop oss nere på stranden och tog lite familjebilder.



Våran finfina famlij!



Fina familjen Nygren



Fina familjen Herou



Fina familjen Christiansen/Strömbom

Pojkmys

Passar på att mysa med pappa vid poolen. Bäst att hänga under parasolet då solen inte riktigt var anpassad för oss som är tre månader. Men de där skäggiga pussarna är kanske inte de godaste jag vet...



Sängdags

Innan man går och lägger sig, får man passa på att hoppa lite i sängen...det får man ju inte hemma =)



Sigges födelsedag

Kan ni tänka er att Sigge fyllde år när vi var på semester? 3 år! Så då hade han kalas på las Dunas. Vi sjöng och åt tårta hade väldans trevligt.






Solstolsmys

När syrran hängde på Bamseklubben med de andra barnen, så kunde jag mysa själv med mamma och pappa.  Ibland fick jag komma ur vagnen och ligga korta stunder på solstolen. Mysigt!






Pappornas fisketur

Våra pappor åkte och fiskade en dag och vi fick hänga med mammorna. Kameran tog pappa med sig, så vi bjussar på lite bilder där det fångades tonfisk. Dom fick också se delfiner och en gigantisk val, men det finns det inga bilder på, så sanningshalten i den historien får vi aldrig riktigt veta...




Mera poolhäng

Dagarna såg ut mest likadant och det var hur härligt som helst, frukost, poolen, sedan bamseklubben, lunch, sova lite och sedan mera pool. Med mycket bus, ni ska veta att jag är grymt bra på bomben numera. Viktogt är att ropa; ett, tu, pluto, bomben! Den är även väldigt rolig att göra tillsammans med sina kompisar. Jag och Ingo chefade på att göra den tillsammans. Fats roligast var nog att göra den med pappa.








Jultomten

Helt galet... men fastän det inte var julafton, så kom jultomten på besök och delade ut pepparkakor och godis och kramar. Pretty nice!







Minidsco

Kan ni tänka er att det var minidisco varje kväll på Kap Verde! Hur roligt som helst.





Mammamys

När syrran och pappa hängde på minidisco, så passade jag på att mysa med mamma.


Hotellet

Här kommer lite bilder från hotellet som vi bodde på.






Clownen Coco

En kväll hade clownen Coco födelsedagskalas. Vi fick gå kalaset... eller rättare sagt så åkte vi dit ivagn... tänk att man kan rymmas tre stycken i en vagn.
Kalaset var nere på krabban där vi andra veckan skulle få gå på Bamseklubben. Inga vuxna var bjudna, de fick gå iväg och äta själva, så busade vi med Coco och några reseledare.





Sal Rei

Boa Vistas största stad heter Sal Rei och den låg 7km från vårt hotell, dit åkte taxi en dag och kollade runt lite. Taxi var schysst, man fick sitta på ett flak därbak.








Stranden

Vi hängde mest vid poolen, men när det inte blåste röd flagg så var det roligt att hänga på stranden. Dom vuxna surfade och vi barn byggde sandslott, letade snäckor och busade i vågorna vid strandkanten. Jag kan berätta att min pappa spolade sina bihålor i sina försök att bemästra surfbrädan.











Poolhäng med farsan

Kap Verde var varmt och mysigt, väldigt mysigt att hänga med pappa vid poolen




Häng med Helge i poolen

Brorsan gillar också att bada, men får väl vänta till sommaren innan det är dags att simma med puffar och köra bomben.









Poolen

Det är det ställe vi har hängt på absolut mest under vår semester. Jag har hoppat, simmat med puffar, dykt, lekt med mina kompisar, blivit kastad hit och dit och haft det 1000 härligt.


   





Vattengympa med vargen


En dag så var det vattengympa med vargen och sedan kom Bamse, Skalman, Lille Skutt och Bamse förbi och hängde med oss borta vid Krabban.

   





RSS 2.0