Jätteförkyld

Nu har jag haft feber sedan i lördags och hostar och hostar. Så mamma tog med mig till tant doktorn och det var drygt. Vi fick vänta i tre timmar på att få träffa henne. Sedan skull det klämmas, lyssnas och tittas. Dom stack mig i fingret och tvingade mig att andas i en jättekonstig maskin. Hur drygt som helst. Ni må tro att jag protesterade.  Det tog alltsomallt 5 timmar innan jag fick komma hem igen. Men nu är jag hemma igen och kryar på mig så bra jag kan.

image1014

Snöstorm

I tisdags så vräkte snön ner. Jag tror ni håller med när ni kollar på bilderna...

  

image1012

Annandagpåsk i Sand

Solen fortsatte att skina och sista dagen på påsken åkte vi ut till Snad och grillade, åkte pulka och lekte. Som ni kankse ser så är jag inte på tipptopphumör eftersom jag är jätteförkyld och har lite feber.

    

image1007

Påsken

Så kom påsken och alla människor. Men mina föräldrar har typ inte tagit några bilder, så nu känns det som att dom har förbrukat mitt förtoende med att dokumnetera händelser ur mitt liv. Hursomhaver så fick jag klä ut mig till påskkärring, vilket inte var lika roligt som att leka med påskägget. Vilka var det som till stugan då? Jo det var moster Jenny och Uffe och hans pojkar Jonathan och Tobias. Några andra skåningar som heter Palle och Robban och min mosters hund Mysko! Sist men inte minst så kom moster Lisa och min pappa. Ni må tro att det var tur, så att man fick någon korv... som sagt så finns det inte så många bildebevis, så håll tillgodo med detta:

     image994

image995

   

Jag och mamma i Kittelfjäll

Efter helgen åkte släkten hem till Docksta och Sollefteå och papp till Umeå för att jobba. Då stannade jag och mamma kvar i Kittel. Vad vi gjorde? Allt möjligt. Mamma byggde en sparklåda och med den lila sparken tog man sig blixtsnabbt till affären, jag badade, åkte pulka, sov i vagnen (då åkte mamma skidor), städade skafferiet osv.
Kolla in bilderna:

     
image985

image986

Med Fahléns och Petterson i Kittelfjäll

Förra helgen så fick vi sällskap av farmor, farbror Joel, faster Malin, kusin Alfred och farbror Andreas.
Vi hade det hur mysigt som helst. Och det är hur mycket snö som helst där. Det åktes pulka, dom vuxna åkte lite skidor, vi åkte skoter, grillade,(min pappa är väldigt duktig på att både  grilla och äta korv)  jag fick hjälpa farmor med disken, pappa fyllde år osv. Hur härligt som helst. Kolla in bilderna:

   
     image972

    
  

På väg till Kittelfjäll

Hej!
Nu har det varit stiltje på min blogg pga att min mamma glömde sladden till kameran hemma i Umeå.
Förra fredagen åkte vi till Kittelfjäll och där har vi varit ända tills i söndagskväll. Innan avfärd passade jag på att inspektera kylbagen som senare packade med mat, vilket den verkar vara mer lämpad för.

image963

Nu kan jag själv

Kolla, äntligen har mamma och pappa köpt en toasits som passar min lilla rumpa. Nu kan jag sitta på toa själv utan att trilla ner i stolen.

image962

Läragåvagn

Kolla in den här mojjängen som jag har fått låna av Linus. Den är hur bra som helst, för nu slipper jag släpa omkring på mamma eller pappa. Som ni ser kan jag även släppa ena handen och vinka.

   

image959

image960

Oslo

Hej!
Jag har varit Oslo med mamma och pappa. Pappa har jobbat och jag och mamma har roat oss. Pappa fick vara med på det roliga när helgen kom.
Vi började vår resa från Alvik med flyg. Sedan mellanlandade vi i Stockholm och där fick jag hänga i skinnfotölj  och äta gröt. När man sedan kommer fram till det här landet Norge så var vi tvugna att vänta på väskan och min vagn. Då passade jag på att åka en vagn som väskor ska åka på. Bara så ni vet så kan även barn åka på dom också. Vi provade inte om föräldrar kan åka på dom, men jag tror nog att det kan fungera. Om någon som är riktigt stark styr...  NIiska inte tro att att vi var framme bara för att vi fick lite bagage. Vi fick först åka tåg och sedan byta till tunnelbana. Mamma och pappa tyckte att jag skulle sova lite då. Tyckte dom ja, jag ville minsann inte missa något.

    
Tillslut så kom vi till hotellet som heter Olympiatoppen. Där bodde en massa norska toppidrottskvinnor och män. Man kan se att de fick inspiration av min pappa som har väldigt snygga ben. Det var i allafall väldigt härligt att komma dit för då fick jag vara nakenfis och rya runt en stund innan det var dags att somna.

image892

Torsdagen och fredagen ägnade jag och mamma åt sightseeing och shopping. Vi kollade in slottet och vaktbytena, Oslo universitet, Tjuvholmen, åt lunch på tusristbyrån, åt guleböj osv. Kollade in det nya operahuset osv. Kolla in bilderna:

    

image898

   
  

image906

   
  

Sedan blev det lördag och dags att åka upp till Holmenkollen och kolla tremilen och hejja på Charlotte Kalla. Vi fick proffsguidning av Karin och Christer. Uppe på Holmenkollen åktes det längdskidor och hoppades skiskutt i den där backen. Vi hejjade allt vad vi orkade och det var jobbigt så jag somnade och missade Kallas målgång. Men som ni kanske redan vet så blev hon tvåa.

     
    

Efter en tuff dag i skidspåret blev vi bjudna på middag hemma hos Christer och Karin. Väldigt god mat, men ändå roligare lådor...Som en bonus så dök Villes farbror upp och vi  fick umgås med Martin.

  
Söndagen ägnade vi åt kultur. Vi besökte Edvard Munchs muséum. Kolla de på en massa tavlor och bl.a. skriet. Om ni undrar så är bilden en pastell. Han målade nämligen fyra versioner av den tavlan innan han blev nöjd. Den oljemålningen han blev nöjd med stals, men den återfanns och håller på att restaureras. Vi åkte iallafall upp till Ekeberg där målningen är målad ifrån. Om skriet skrev Munch: "Jag stod där, darrande av rädsla. Och jag kände hur ett högljutt, ändlöst skri genomträngde naturen." Inte så muntert...

    

Eftersom min pappa inte hade kollat in operan så tog vi den en gång till och sedan åkte vi till Vigelandsparken.Den består av 212 skulpturer i brons och granit. Statyerna föreställer människor i olika skeden i livet. Vigelandsparken var de vuxna väldigt imponerade av. Därför är det en stor mängd med bilder därifrån.

   
   
    
   
image944

    
   

image952

Sedan var det dags att åka hem, men tåg och flyg och spring. Vårt plan var försenat så mitt gammfolk fick springa allt vad de kunde med handbagage och mig i famnen. Jag lovar att dom var mer slut än Charlotte Kalla var efter att ha åkt tremilen...

Apberget och kusinträff i en väska

Hallå!
Idag har jag och mamma varit på långpromenad och på slutet av den hittade vi Sofia. Eftersom solen sken så passade vi att lapa lite på apberget. Sedan kom mina kusiner på besök. Vi passade  på att prova mamma och pappas nya väska. Vi rymms ganska bra i den. Dom kanske kan hänga med mig i den imorgon när vi åker till Oslo?

image885

image886

Hemma hos Ingo och Sigge

Återigen var det lördag och schlager. Hur kan det komma sig att vuxna är besatta av att lyssna på dåliga låtar? Denna helg så struntade jag i schlagerskiten och umgicks med Emma, Ingo, Maja och Sigge.

   
image884

Fredagens äventyr

Hallå!
I fredags så tog jag och mamma en promenad över älven och hälsade på Melker som är sex veckor gammal (eller ung). Olle och hans mamma var också där. Trevligt värre måste jag säga.
Sedan var det after work på Tapas där jag var en mönsterbäbis tyckte mina föräldrar. På vägen hem så var det stor tillställning på Rådhustorget, där Cirkus Cirkör hade ett uppträdande som var spektakulärt. Men besviken blir man ju eftersom Katla inte är med så blev det ju inte sju sorters apa... vi fick nöja oss med eldsprutande akrobater istället.

image873

   

image878

RSS 2.0