Gammlia

Nu har alla djuren kommit till Gammlia, då var det bara att gå dit och inspektera och Frans hängde med oss med sina föräldrar. Helge, han var lika snorig som grisen var hårig.




Tivolitider

Skolavslutningarna brukar vara tivolitider, så även i år. Hela familjen hängde med och Helge och hans fläskläpp åkte inga karuseller med dom var glada ändå.


Helge Fläskläppen Lindberg

Mamma säger att man inte ska ta emot sig med ansiktet när man trillar, men det är inte helt enkelt.



Gräsmattan del 3

15:e juni så anlände vår gräsmatta på förmiddagen. På kvällen så rullade vi ut den och eftersom vi kallat in lite kompisar så gick det geschwinnt fort. 1h 45 minuter och sedan var det hamburgerdags igen!






Gräsmattan del 2

Samma söndag som vi målade om huset, så fortsatte vi jobbet med att förbereda vår gräsmatta inför rullgräset från Piteå. Anders och Chris härjade runt och snyggade till tomten och flyttade syrénen, jag kan inte riktigt förstå varför pappa skulle hänga i den?


Speedpainting

Ryssvärmen bjöd även på speedpainting. För er som inte vet vad det är, så är det när en stor mängd vuxna träffas och målar om ett stort hus på 2 timmar. Det var Johan och Nils hus som skulle målas om. Sedan får man äta hamburgare. Vi barn fick leka i två timmar och sedan äta hamburgare. Rättvist tycker vi och lite jobigt, så jag passade på att vila lite i Helges vagn, medans han härjade i trädgården. En sak gemensamt för oss barn nu på sommaren är att vi har crocs på fötterna...


The B-boys hänger i dollardalen

The B-boys, kan ni få tolka som ni vill, The Bad Boys, The Blöjröj Boys, The Best Boys The Babysim Boys, osv.
Det är iallafall jag och min polare Bertil. Vi kan plaska och vi kan hänga och många saker mer, me den här dagen i värmen så hängde vi mest på Bertils nya altan.


Fortsatt varmt

Och då tågade vi iväg till Ume Lagun och de blir nog inte sista gången i sommar, då pappa har lovat att jag ska få åka dit varje dag i sommar. Härligt var det och vattenrutschkanan går väldigt fort! För fort för pappa, men inte för mig och mamma.

 
 

Första värmen

Och vilken ryssvärme det var. Vi tog en tur till Kärleksviken för årets premiärdopp. Vi fick sällskap av Frans med föräldrar. Helge satt mest i skuggan och åt sand...

Gräsmattan del 1

Det är nu dags att byta gräsmatta på Svampvägen. Den vi har haft, har fått utstå en del grävande och fick kanske inte riktigt titulera sig som gräsmatta längre... Först skulle den gamla gräsmattan grävas bort och till hjälp har vi haft Anders och Chris


Söndagstur till Gräsmyr

Efter vi hade varit i Bettnes åkte vi till Gräsmyr, för att låna mormor och morfars släp och kap. Där blev det uppvisning i 4-hjuling, studsmatta och även en bild av det norrländska rapsfältet hos mormor och morfar (de gula blommorna är dock inte raps, utan maskrosor...)




Pias 40-årskalas

I vintras så fyllde Pia 40år och när vi skulle fira henne, så var hon sjuk och istället blev det kalas ute på Bettnes. God mat, fint väder, många kompisar, lek, 5-kamp och stoppa tårna i havet var vad som bjöds på den här söndagen. Vad mer kan man önska sig?


Mors Dag

Den 29:e maj så var det mammas dag. Då bjöds det på sovmorgon och frukost till vår mamma. (Hon ser ju inte särskilt utvilad ut efter sin sovmorgon...)




Storsjöhallen

Premiär för mig i Storsjöhallen, syrran har ju hängt där förut och fick visa hur man hängde där. Men jag ville ju gärna ha med mig min wingmate från babysimmet, så Bertil och hans gammfolk fick oxå hänga på. Jag kan rapportera att det gick alldeles utmärkt att plaska även i Holmsund.



Alvin och Vilgot 4år

När vi kom hem från Skåne så dags för Vilgot och Alvin att fylla 4 år. Festligt värre i Gräsmyr med tårtor och bus och att mina kusiner hade fått var sin 4-hjuling.


Hemresan från Skåne

Ett askmoln från Island var på väg in mot Sverige, men vi klarade oss och kunde resa hem på utsatt tid. I väntan på planet åt vi lunch och sedan fick jag en dammsugare! Helge fick leka med mammas väska istället för att mumsa dammsugare, han verkade tycka att det var minst lika trevligt. Vi flög först till Stockholm och medans vi väntade på planet till Umeå, så hängde vi med Alfons Åberg.
Tusen tack alla underbara och gästvänliga skåningar för mat, husrum, mys och bus och special thanks to Uffe for the ride in the Manboycar!


Tour de Skåne dag 6

En heldag i Nybrostrand, fint men lite blåsigt väder. Vi åkte ner till stranden och kollade in ett som heter Beachhouse Ystad. tydligen är planen att vi ska åka dit nästa sommar med större delen av Polarna-gänget, eftersom de flesta fyller 40 år nästa år. Det ligger precis vid stranden, inte så tokigt va?

 


Sedan blev det lek på stranden, glass på tennisbanan, bus i trädgården och bad i badkaret.
Helge knäckte ju krypkoden när vi var i Helsingborg, så här kommer film på hans först möte med sand och hans krypfärdigheter.






Tour de Skåne dag 5

Måndag och då tog vi oss en tur in till Malmö för att äta lunch med pappa. Japp, du läste rätt, våran pappa dök upp i skåne och det var superlyxigt att få pussa lite på honom. Han skulle jobba lite i Malmö över dagen. Inga bildbevis på det hela... men lite bilder från när jag dansar på Gustav Adolfs torg och lite häng på Södergatan med Helge.
Vi avslutade dagen med middag och bus i Nybrostrand med Hilda, Ella och Ida.


Tour de Skåne dag 4

Söndagen var sista dagen i Hbg, där vi tog en tur till en bakluckeloppis och sedan tog vi tåget ner till Malmö, för vidare transport till V.Ingelstad och middag hos Alicia och Martin. Många var vi där, men tyvärr inte så många foton...men Ingrid och Faxe, Lisa & Sara hade med sig sina föräldrar och fina Marlene var där. Efter en fantastisk middag och masor med lek och bus blev vi hämtade av Ingrid Ehlin för transport till Nybrostrand som skulle bli vår bas för de sista dagarna i Skåne.



Tour de Skåne dag 3

Dag 3 spenderade vi på moster Jennys kolonilott, där tog vi det lugnt och laddade batterierna för en tur ut till Bjuv. Där hade Kent öppet hus och visade upp motorcyklarna som han gör. På vägen u till Bjuv så fick vi åka med Uffe i hans van och i den fick man lyssna på Manboy hur många gånger som helst! Vilken lyx. Sedan var det grillfest hemma hos Jenny och Uffe. Lyxig dag.


 

Tour de Skåne dag 2

Frukostmys i Tv-rummet med Martin och Alicia, innan de skulle till skolan. Vi åkte in till Malmö med A-K och passerade Svågetorp, där mamma shoppade lite tyg på Stoff och Stil.
Sedan shoppade vi lite fredagsmys på Pressbyrån, innan vi klev på tåget till Helsingborg. Där skulle vi hälsa på
moster Jenny, Uffe och Mysko. Eftersom det var full rulle på Hertzka Villan med förberedelser för modevisning, så hängde vi lite i parken och busade i lekparken innan modevisningen startade. Vi fick sällskap efter stund av Uffe och Mysko.



Sedan blev det modevisning (det är moster Jenny och Malin som sytt alla kläder) och då fick man mingla lite, äta lite buffé och trängas bland folk, men bäst utsikt hade man från Jenny och Uffes fönster.





Tour de Skåne dag 1

Dags att åka till Skåne! Första gången för Helge men inte för mig, jag har typ varit där många ggr. Först åkte vi ut till flyget och fick flyga två flygplan innan vi kom fram till Sturup. Då passade jag och brorsan på att sova lite eftersom mamma hade skrämt upp oss klockan fem på morgonen. 




Anna-Karin kom och hämtade oss och sedan bar det iväg til V.Ingelstad. Rapsen blommade i Skåne och det måste ju förevigas.




Sedan fick vi följa med och hämta Martin och Alicia på deras skola. Gissa om de blev överraskade...!






Poolen hade de värmt upp, så sedan fick man hoppa i vattnet med puffar och finfina simglasögon. Alica gjorde mig sällskap, men Martin hade inte riktigt tid eftersom han skulle iväg och träna fotboll i sina nya fian fotbollsskor. Det var tydligen lite för kallt för min lyxlirare till lillebror, så han fick duscha lite istället






Implentering av nya kursplaner,

är kanske inte så jätteskoj... tur att mamma har en rolig en rolig väska.


4-årskalas igen!

Lyxigt! När man fyller fyra år, så gör man det tydligen flera gånger... Förra helgen var det kalas här hemma och i lördags hemma hos farmor och farfar och nu den söndag är det kalas med mina kompisar. Ville, Johan, Isak, Majken, Valle, Tyra, Maja, Ingo och Sigge (kom lite senare).  det bjöds på tårta, lekar, presenter och skattjakt.
Pappa fick det lite tufft på skattjakten, då vi hade druckit väldigt mycket saft och ingen hade påminnt oss om att gå på toa... många kisspauser blev det... men till slut så hittade vi skatten!

Om ni undrar vad som var i mina paket, så fick jag väldigt mycket pysselgrejjor, en grym tuta till min cykel och ett lasersvärd.





Bröllop i Ö-vik

Efter grävandet, var det lördag ocg bröllop i Ö-vik. Pappas kusin Lisa gifte sig med sin Martin och sedan fick vi kalasa på tårta. Pappa var mest nöjd med att Markus Näslund var gäst på bröllopet.






Sedan fick jag låna kameran och bilderna här nedan har jag själv tagit:



Efter bröllopet, så åkte vi och åt middag med hela tjocka Fahlénsläkten, trevligt gott och inga bilder...sedan bar det iväg till Umeå, för på söndagen var det dags för kalas igen...

Garagestart

Garaget var ju rivet och sedan var det den där friggeboden som skulle transporteras hem till Majken och Valle. Tidigt, tidigt en morgon innan vi vaknat, så dök de upp och lyfte bort vår friggebod. Sedan så var det dags för lite grävning. Jag och Helge chefade runt lite så det blev någon ordning. Dagen för detta event var den 13:e maj.
(Bloggen har ju legat i träda ett tag)




RSS 2.0