Vad händer?

Varför görs det inga inlägg på min blogg kanske ni undrar?
Mamma har tappat bort våran kamera och inläggen blir ju roligare med bilder.
Men för att göra en snabb uppdatering så har jag varit på mitt första 1-årskalas. Nora i föräldragruppen fyllde 1 år och bilderna därifrån är ju som sagt var borta.
Annars så har vi mest hängt ute i det fina vädret och gungat, gått på promenader. Hälsat på mormor på sjukhuset, men nu har hon fått åka hem så snart ska vi åka ut och hälsa på mormor och morfar i Gräsmyr.

Våren har kommit hit till Umeå och en massa blommor. Och blåbärsmjukglass serveras på torget och är väldigt gott enligt mamma, inte alls tycker jag. Alldeles för kallt.

Jag har blivit jättesnabb på att krypa och drar mig upp överallt och går till ställen man tar sig genom att hålla i sig. Jag vågar inte släppa taget än, men ni må tro att gåvagnen är snabb!

Vi har nu beställt en ny kamera och väntar på leveransen och att få börja fota igen.

Over and out/ Estrid

Vakna på fel sida och mitt första bubbelbad

Hej!
Idag vaknade jag på fel sida. Hur roligt är det? Inte så särskilt.  Är det konstigt när det typ är sommar i södra Sverige och vi har snöstorm. Men mamma tog ut mig på långpromenad i snöstormen och då blev bättre efter att få sovit i vagnen. Efter middagen så vankades det överraskning... Bubbelbad! Helt galet, man får skum överallt och när man plaskar så flyger det jättehögt och långt! För att sedan bli av med allt skum så måste man duscha och jag älskar att duscha.

image1084

     
    image1098

     

image1108

Disputation

I fredags så disputerade Alice och Iddes mamma. För er som inte varit på en sådan grej så kan jag berätta att två människor står framme i en sal och pratar. Den ena har skrivit en bok och den andra förstår inte riktigt vad hon menar och ställer en massa frågor. Och ibland vet inte den som skrivit boken heller vad hon menar. Hursomhelst så hade min mamma planerat att jag skulle sova min långa förmiddagslur då, men jag sov en kort istället. Men jag skötte mig tydligen väldigt bra. Jag läste lite böcker och hjälpte pappa att anteckna och vips så hade det gått 1,5 timme. Men det är en ganska tråkig tillställning eftersom man inte fick prata och det var jag sugen på så då gick jag ut med mamma och pratade högt i hörsallsrundan. Men det som är bra är att om man har gått på en disputation så får man sedan gå på fest på kvällen.

 
image1069

     
    
image1083

Min kreativa mamma

Min mamma tycker om att sy. Inte alltid så roligt tycker jag. Fast efteråt är det ganska roligt för ibland så har hon sytt något åt mig. Pappas gamla t-shirt trollades om till en pyjamas till mig.

  

image1065

På besök i djuraffären

Idag har det snöat åt alla håll och blåst så att mamma trodde att hon var i skåne. Istället för att gå på långpromenad så gick vi till djuraffären. Hur bra ställe som helst. Dom hade fiskar, sköldpaddor, råttor, kaniner, marsvin, fåglar i många färger osv. Man kan kanske stå och kolla på kaninen när den äter hur länge som helst.

image1057

   

Och till slut blev det söndag

Och den här söndagen hade jag och pappa riktigt mys. Vi kollade hockey och åt pommes frites och korv.  Kan det bli bättre? Och sedan blev man trött och fick gå och lägga sig.

  

image1056

Och så blev det lördag

Den här dagen så fikade vi på ett nytt café som heter Lobbyn med Petter Sofia och Niklas. På kvällen åkte vi hem till Emma och Maja. Jag och Emma trivdes bäst i bar överkropp och hade det festligt värre ska ni veta.

  
  

image1049

image1051

Festligt med fredag

I fredags var det hejbeberiba hela dagen. Först kom min kusiner Vilgot och Alvin på besök och morbror Kalle. Vilket tempo dom har mina kusiner. Dom är hur snabba som helst på att krypa  och dra sig upp överallt. Och starka. Mamma säger att dom kanske är lika starka som bröderna Landby, för dom drar sig upp i bara ett finger.

Dom fick prova min läragåvagn, så den skjutsade vi runt varandra i ett tag innan det var dags att gå ut och prova en gunga i hagaparken. För mycket folk i gungan tycker jag att det var. SEdan drogs vi ner på stan och då skulle gammfolket dricka kaffe och då passade mina kusiner på att busa. Dom tyckte att det var bättre att stå i vagnen än att sitta. Jag hade inte en chans att prova eftersom min mamma packat fast mig ordentligt i vagnen. Morfar kom också förbi och hade Iris med sig

   

image1035

image1042

    

image1043

Festligheterna fortsatte och vi avslutade kvällen med att äta thaimat hemma hos Petter och Sofia. Har ni inte provat det innan så rekommenderar jag Pad Thai

image1044

Mitt torsdagsjobb

På torsdagar så jobbar jag på Träningsvärkstan. Jag och mamma tränar andra mammor och barn. Det är oftast väldigt roligt och man kan krypa runt och leka med leksaker som dom andra mammorna har tagit med. Men ni ska veta att i torsdags så var jag inte alls nöjd med mammas hund.... Sedan gör jag mitt bästa för att min mamma ska bli vältränad genom att agera extratyngd.
Vi fick hjälp av Alice mamma att ta bilderna och det var himla snällt.

image1026

   

Somna hos pappa

Ibland så får man sova i pappas famn och det är mysigt må ni tro.

image1025


Helgen som var

Hejhej!
Nu har det varit helg och när det var dags att blogga så var det omstrukturering av bloggens domän. Men nu är jag tillbaks igen!
I fredags så var det fredagsmys med mamma och pappa och jag fick smaka sushi för första gången och det var minsann väldigt, väldigt mumsigt. Pinnarna kunde jag använda till att trumma med. Förstår inte riktigt varför man skulle plocka upp maten med dom när man har ett par väl fungerande fingrar...
I lördags var det dags för tacos och koja under bordet med Johan.
I söndags åkte vi till Docksta och hälsade på hela släkten. Alfred var väldigt snäll och skjutsade mig runtrunt på bilen. Som ni ser har de även en diskmaskin i Docksta och för er som inte provat tidigare så är det kanske världens roligaste ställe att leka på!

image1015

    
    

image1024

RSS 2.0