4H-gården

I helgen så tittade solen fram en stund. Då passade vi på att åka till 4H-gården och kolla in alla djuren. Dom små kycklingarna som frös fastän de har duntäcke på sig och fick värma sig under lampan. Det var grisar, hästar, kaniner, får och kalvar. Roligast är ju fåren och kalven, för dom får man gå in och klappa.

   



Midsommardagen

Då tog jag tillfället i akt att åka ut till mina kusiner Vilgot och Alvin i Gräsmyr. Det blev inte något besök hos mormor och morfar, för dom var i Kittelfjäll. Vi hittade på en massa bus, byggde koja, sprang, gungade och sedan åkte Vilgot och Alvin motorcykel med sin pappa. Jag blev erbjuden skjuts, tack men nej tack. Vi får se om jag tänker ta någon tur med Kalle Kamel i framtiden.

   

Midsommar

Den här dagen var det festligt värre. Vi var på Gammlia och åt sillunch (tusen tack Petter och Sofia som fixade lunchen) Jag dansade små grodorna, eftersom jag inte är så lång kan det vara svårt att se mig där vid midsommarstången, men jag är där i mitten nära stången. Vi avslutade dagen hemma hos Cissi och Ante med middag och massor med jordgubbar. Jag älskar jorgubbar.

   


   



Me - the crazy kid

Har man tråkigt så får man se till att ordna det tvärtom för sig.
Man kan till exempel använda sina kläder på annorlunda sätt, man kan låtsas att man fyller år, tvinga mamma att cykla till den förbipasserande cirkusen och kolla in deras feta grisar osv


   



Tema grillfester

Så här i juni är det tydligen inne med grillfest. Det har varit grillfest i vår bostadsrättsförening och som tur var David med i år, resten av gänget är ju alla äldre an mormor och morfar tillsammans... Så vi passade på att busa bland rullatorerna efter korvätandet.



   

Nästa dag var det dags för nästa grillfest. Då var det fest på Slottet, där var publiken yngre och vädret sämre, så vi fick äta inne. Vi busade, sjöng lite och hade det väldigt bra.

  


Kusinbus i Gräsmyr

En helg här i början på juni, så var det dags att springa och busa av mig med kusiner Alvin och Vilgot.
Det gungades, sprangs och käkades rabarber med tillhörande hatt. Vad ska man säga?
Vi har roligt tillsammans och dom lär mig massor med bus...

   


   



Fredagsmys

Fredagsmys med pappa, popcorn och dubbelvatten!


Sveriges nationaldag

Den äger rim den 6:e juni. Då firar vi Ante och Cissis bröllopsdag.
Tänk vad många människor det kom till Gammlia för att fira detta.
Fast inte var Ante och Cissi där inte.
Vi hade trevligt ändå. Massor med fika och barn att leka med.
Och en väldigt fin flagga att vifta med.
   



Efter firandet drog vi ner på stan och i vänortsparken hittade vi en dam som var så snäll och målade mig till katt.
Jag satt prick stilla och tyckte väldigt mycket om speglar den här dagen.

   


Vårstädning och en ny frisyr

Efter en helg i Docksta, var det dags för en ny helg hemma hos mormor och morfar, mamma åkte till Skåne och gick på bröllop och pappa åkte till Rom på konferens.
Frågan är vem som hade det bäst?
Jag skulle gissa på att det var jag.
Bortskämd av mormor och morfar en hel hel och sedan fick jag presenter av både mamma och pappa när dom kom hem.
Jag fick även ny ny frisyr av mormor som ni kan se på bilden där jag hjälper mamma att vårstäda.


Firandet fortsatte

Min födelsedag är som en följetong.
Vi fortsatte nästa helg att fira min födelsedag hos farmor och farfar i Docksta. Vilken fest och vilket paket! Det var stort och fint och ännu bättre, så innehöll det en cykel.
Pappa var även denna gång ansvarig för ihopmonteringen och han är inte riktigt att lita på, så jag höll koll på att allt gick rätt till.
Hela tjocka Dockstasläkten uppvaktade mig, det var verkligen trevligt. Alfred och jag cyklade runt och härjade och pappa hängde på där bak. Han påstår att jag inte är så bra på att styra...men hur bra är han på att putta på då kan man ju fråga sig?
Vad gjorde vi mer då? Vi blåste såpbubblor, hängde hemma hos Alfred, fikade en del och hade det väldigt trevligt.

   
   



   

Året som gått

Jag har alltså fyllt år två gånger och här kommer en liten bildsammanfattning på det senaste året:

Juni 2008


Juli 2008


Augusti 2008


September 2008


Oktober 2008


November 2008


December 2008


Januari 2009


Februari 2009


Mars 2009


April 2009


Som ni ser så har det hänt en del det senaste året... jag jag har varit på semester i Docksta, Gräsmyr, Amsterdam, Frankrike och Italien förra sommaren. Jag fick vara hemma hela hösten och busa/mysa med pappa. I Januari så började jag på mitt första dagis: Laxen och i mars började jag på Slottet (mitt andra dagis.) Jag har blivit en rackare på att prata och just nu så är jag mycket förtjust i att sjunga. Jag sjunger gärna jag gått lagt mig, minst en halvtimme. Jag lär mig tusen saker och nu är bobsäsongen är över och jag inte längre kan hoppa med boben så gungar jag mer än gärna med stooor fart.


Min födelsedag

Hej!
Nu har jag fyllt två år.
Tänk så många år.
Mamma och pappa fick sjunga ja må hon leva tre gånger innan jag vaknade.
Det är väldigt trevlig att fylla år.
Man får paket.
En liten tårta på sängen, jag vet att det var en clementin, men det viktigaste är ljusen och clementin är nästan lika gott som tårta.



Kusinbus hos mormor och morfar

Samma helg så bar det iväg till Gräsmyr, bl.a. för att fira att morfar fyllt år och för att testa den nya kärran som morfar fixat till mig och mina kusiner. Både mormor och Viktor fungerade bra som hästar.

   


 

Föräldragruppsträff

Det var dags att träffa alla i föräldragruppen för första gången på ett år. Inte riktigt alla var där, men även några nya barn. Japp, samma föräldrar men fler barn. Julia och Nora hade fått nya syskon och dom var så små, små som myror.

  


Grillning vid älven

Våren var på intågande och då blev vi sugna på att grilla.
Jag kastade väldigt många stenar i älven och dom vuxna beundrade sina ben. Inte vet jag om det var så mycket att beundra...

  

1:a maj

Vad gör man på 1:a maj?
Jo, man leker i lekparken, drar på stan och äter korv och glass och kollar in 1:a majtågen.
Nästa år ska jag ha ett eget tåg.
" Mer sandlådor åt folket"
För att få med mig pappa ska jag nog också ha en skylt med:
"Mer korv åt folket"
Efter korvätandet anslöt Cissi & Ante för att äta glass och lapa sol.

   


  

Skumbad

Jag tycker väldigt, väldigt mycket om att bada i min balja. Ändå roligare är det när det är skum i baljan. Jag försöker simma i den, men den är något liten numera, men det går bra ändå.

   



Påsken, fortsättningen

Vi fick väldigt fint och trevligt besök över påsk. Hilda, Ella, Ingrid och Tomas kom och hälsade på hela vägen från Skåne!
Det var mycket bus. Innan vi åkte upp till Kittelfjäll så hoppade vi så mycket vi hann i sängarna.

  


Vi hade mest fint väder men någon dag så var det mest moln. Uppe i Kittelfjäll lärde jag Hilda att hoppa med boben, Ella får vänta tills nästa år och fick nöja sig med pulkan. Vi grilladed hamburgare och korv och Hilda fick prova på att åka slalom! Lyllos henne, men nästa år borde jag var tillräckligt stor för att få köra Storgrova...

    
  




   
   
   
   


  
Hilda & Ellas mamma var bästa chauffören och körde oss i bussen både hem och dit och det var festligt men bubbelvatten och glasstopp i Vilhelmina. Väl hemma så busade vi ändå mer och provade mössor så mycket vi orkade.

  

Tack så mycket till Hilda & Ella med gammfolk som förgyllde vår påsk!

RSS 2.0