Franska Rivieran och två länder till

Som ni märkt har det inte hänt så mycket på ett tag på min sida och detta beror på att jag har varit utomrikes. Närmare bestämt i Juan le Pin i Frankrike. Det var varmt! Och då behöver man inte så mycket kläder på sig. Vi bodde väldigt bra, med väldigt bra utsikt. Typ högts upp på en kulle på 10:e våningen. Detta innebar att mina föräldrar fick ganska bra träning när de skulle promenera upp efter en dag på stranden.

 

En dag så var vi i tre länder. Vi = jag, mamma, pappa, Ingo och hans föräldar. Vi åkte från Frankrike till Italien med snabbtåget. I Italien så fanns det en trevlig marknad där min pappa kunde smaka korv och min mamma kolla på frukt. Själv så hängde jag mest i vagnen och undrarde om man kunde få komma till något ställe där det fläktade lite... och det gjorde vi. Det fanns en en trevlig strand där med lite skugga och svalkande vind.

     
image82

Efter att ha hängt i Italien så drog vi till Monaco. Jag passade på att få komma upp från vagnen och luftas på stationen.  Till slut kom tåget och ca 15 minuter senare var vi i Monte Carlo. Där fanns det höga hus och många båtar och dyra bilar. Jag fick en lektion i hur man läser en meny. Jag och Ingo roade oss ett tag med att prova solglasögon. Sedan så fick Ingo åka tåg, men han tyckte inte att det var särskilt roligt att åka själv.Min pappa suktade efter kasinot uppe på klippan, men fick nöja sig med att fota klippan.

               

Den mesta tiden på semestern spenderade vi på stranden. Där solades det och lästes det och dom stora fick bada. Det fick varken jag eller Barba Stark. Jag däremot fick bada hemma i handfatet.  Vad är logiken i det? Varför inte passa på när man är på stranden? Till slut efter en massa tjat så fick jag iallafall blöta fötterna. Jag längtar till nästa sommar när jag kan gå själv, då ska jag jag minsann bada i havet.

      
     

På kvällarna skulle det ätas och det gjordes ibland hemma och ibland på restaurang. Jag får samma rätt av min mamma oavsett lokal och land och det är jag väldigt nöjd med. Det händer ibland att jag drabbas av mjölkkoma och då är det tur att man kan duna in i vagnen. en kväll var vi ute och åt med Anna och Mike som bor i Chamonix och Carrie som bor i L.A.

     

image119

Det hela avslutades med fyrverkeri.
Sedan var det bara hemresan kvar och när man reser har min mamma sagt är bäst att passa på och sova så det gjorde jag. Jag somnade redan innan vi klev på planet.

 


Kommentarer
Postat av: Neo & Wille

Hallå där!
Vilken lyckobrutta du är! Vi fick åka till Stöcksjö havsbad.
Kramar från boysen på Vittervägen

2007-08-06 @ 20:37:37
URL: http://brodernacollryd.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0