Amsterdam

Hej!
Inte blev det något bloggande på semestern. Men här kommer en liten redogörelse för våra aktviteter i Amsterdam.
Till Amsterdam är det ganska långt och dit flög vi flygplan. Pappa jobbade både på flygplatsen och i Amsterdam.
Jag och mamma gjorde vårt bästa för att roa oss själva och första dagen var det inte helt lätt då regnet öste ner och jag fick feber pga av att tre tänder var sugna på att komma ut samtidigt. Men vi kollade lite blomstermarknad och köpcentran och leksaksaffärer. Kolla in vilken härlig gunga vi hittade. Sedan fick man både bada och mysa i mamma och pappas säng med välling.

  
   
   


Nästa dag hade vi bättre väder och då åkte jag och mamma till Zoo. Det europeiska fastlandets äldsta zoo. Känns som det kvittar, dom hade i allafall massor med djur. Apor, lejon, pelikaner , giraffer, Schnappis kompisar (som till och med att ett eget tillhåll utanför zoo), getter och massor med andra djur med. Jag fick äta glass, kolla alla djuren leka i lekpark. Jag ahde en toppen dag. Menm den där geten tyckte att min hatt (som mormor sydde till moster Jenny för 1000 år sedan) var både snygg och god. Visst hade den god smak, men lite väl framfusig.

   
   
   
   


   
   

Nästa dag var min mammas födelsedag. Då tittade vi på det min mamma tycker är roligt. Cyklar. Dom cyklar mycket i Amsterdam eftersom bensinen är jättedyr och det kostar 5.60 Euro i timmen att parkera... Pappa jobbade och hade någon viktig middag. Så då tog jag ansvaret och tog med mamma på en mysig Thailändsk restaurang. På väg till baka till hotellet så träffade jag världens sötaste kattunge och kollade in en som kastade runt en massa pinnar på torget.

   
  


På lördagen väntade jag och mamma på att pappa äntligen skulle få semester. Det gjorde vi en park vid hotellet där dom både hade djur och gungor. Sedan drog vi ner på stan och visade pappa den där fina gungan och efter det var det dags att äta mat. Att vänta mat är inte min starka sida. Speciellt inte när man kan springa omkring ute på trottoaren och kolla in omgivningen.

   


   
   


Två dagar kvar i Amsterdam som ägnades åt att byta hotell, kolla in stan, åka båt och jaga duvor. Har ni inte provat det så kan jag rekomendera denna aktivitet. Pappa gav mig bröd som han tyckte att jag skulle slänga på duvorna... men det verkar ju dumt, när man kan äta det själv.

   
   


   


Då var rapporten från Amsterdam avklarad. Håll ut så kommer snart nästa rapport från Italien.

Kommentarer
Postat av: moster lisa

vad fint ni verkar ha haft det! jag vill ju inte vara sæmre så jag ska till amsterdam jag med. jag får førhøra dig på alla seværdheter sen estrid!

du kan ju hælsa mor din att jag jobbar mellan 8-16, men att det går bra att ringa mig efter det.

kram

2008-07-31 @ 11:26:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0